skip to Main Content

Lees je Bijbel, bid elke dag…

Een simpel kinderliedje waar generaties mee zijn grootgebracht. Ik hoor het mijn zondagschool juf nog zingen: “Lees je bijbel, bid elke dag”. Tante Ans, noemden we haar. En terwijl tante Ans aan het zingen was, deden wij de gebaren met onze handen. “Dat je groe…ie mag”.

Inmiddels zijn we de 1.80 meter allang gepasseerd en uitgegroeid. We zijn volwassen geworden, met banen, gezinnen, kinderen en vooral heel veel verantwoordelijkheden. Dat eenvoudige liedje van de zondagschool zingen we allang niet meer. Als kleine kinderen waren we onder de indruk dat tante Ans dit liedje ook in het Engels, Duits en zelfs in het Frans kon zingen. En wij mochten haar na doen. Trots lieten we ons internationale talent horen aan de vaders en moeders. “Prie sjake sjoer” zongen we in ons beste Frans. Nu we uitgegroeid zijn weten we dat het “prie chaque jour” had moeten zijn…. volgens google translate dan.
We zijn uitgegroeid, we weten onze weg te vinden naar antwoorden. Zelfs als we het antwoord niet weten liggen de antwoorden binnen handbereik. Het lijkt erop dat “Lees je bijbel, bid elke dag” voor sommige uitgegroeide kinderen niet zo relevant meer is vandaag de dag. We zijn misschien wel volwassen geworden maar uitgegroeid zijn we allerminst. Je moet sterk zijn om midden in deze maatschappij te blijven staan. Sterker nog, je zal moeten blijven groeien om de vraag, de druk, het tempo van deze tijd de baas te blijven.
En dat groeien doe je niet door nog harder te gaan lopen, efficiënter met je tijd om te gaan of nog beter je best te doen. De groei die we nodig hebben om krachtige mensen te worden speelt zich af van binnen. Dat we ondanks de drukte en de roepende agenda het lef hebben om even alleen bij God te zijn. Even het contact met je Schepper te hebben. Om te horen welke bevestigende woorden Hij tegen je wilt zeggen. Elke dag een moment om Zijn woord te lezen, ons te voeden met Zijn beloften en te ontdekken wat Zijn karakter is. Dat hebben we nodig om te groeien.
De maand oktober staat in het teken van ‘Gods Woord’. Een maand lang willen we ons focussen op het woord van God. Eén van de dingen die we aan gaan bieden is een minicursus “Discover your Bible”. Vijf inspirerende avonden om misschien wel op een hele nieuwe manier met de Bijbel om te gaan. Meer informatie hierover lees je in deze nieuwsbrief.
We hebben het nodig! Lees je Bijbel en bid elke dag. Het eenvoudige kinderliedje was zo gek nog niet. Ik hoop dat bij jou het verlangen gaat toenemen om te blijven groeien.

Back To Top