skip to Main Content
Krachtige Mensen

Krachtige mensen

Afgelopen maand ben ik gestart met het schrijven van een blog. Korte inspirerende stukjes die gaan over de gemeente die bestaat uit krachtige mensen. Als je als lezer betrokken bent bij Shelter-Haarlem dan weet je dat dit de droom is die God ons gegeven heeft voor de gemeente. Ik zeg heel bewust de droom die God ons gegeven heeft. God sprak in het voorjaar van 2014 zo duidelijk over kracht. Hij wil kracht toevoegen aan de gemeente. Niet toevoegen van iets wat er niet is, maar aan iets wat nog kan groeien. Daarom kan ik ook zeggen dat het een droom is van ons.

Als ik om mij heen kijk zie ik prachtige voorbeelden van krachtige mannen en vrouwen. Allemaal met het verlangen naar meer. Het afgelopen jaar heb ik zoveel bevestigende reacties ontvangen van mensen die zelf ook ervaren dat dit het seizoen is waarin God zijn gemeente krachtiger wil maken. Dit is onze droom.

Ergens in december, tijdens een wandeling in de duinen, besefte ik dat mijn bijdrage hierin beperkt is. Als leider kan ik mensen wijzen op Jezus, verandering in gang brengen, structuur veranderen en stimuleren om nieuwe activiteiten te ontplooien, maar kracht toevoegen kan ik niet. Dat moment in de duinen maakte mij heel afhankelijk van God. Hij gaf mij een droom, een opdracht, die ik niet uit kan voeren. Ik zei letterlijk tegen God “Heer, wat moet ik dan doen?” en God zei:  “Wees een stem”. Hier ontstond het idee voor de blog. Het schrijven van een blog is een manier om een stem te zijn. Om elke twee weken een kort stukje te schrijven over een bepaald aspect van wat krachtige mensen zijn. Dat is wat ik mag doen en mijn verwachting is dat God dit gaat gebruiken om Zijn droom voor de gemeente uit te voeren.

Ik hoop dan ook dat een groot deel van de gemeente aan haakt en de blogs leest. Het gaat om de toekomst van jouw gemeente! De moeite waard dus om het te volgen. Je kunt het individueel lezen maar je kunt natuurlijk ook onderwerpen terug laten komen in je sheltergroep of team, praat er eens over met een vriend of vriendin.

God heeft een droom die veel groter is dan Shelter alleen. Hij heeft een plan voor de kerk in dit land en Zijn plannen zullen slagen en wij mogen daar deel van zijn.

 

Blessings,
Walfried

 

Wil je de blog van Walfried volgen over krachtige mensen?  Kijk dan op www.krachtigemensen.com schrijf je in en ontvang twee keer per maand een update.

Back To Top