skip to Main Content
Littekens Van Christus

Littekens van Christus

Veel mensen in de Bijbel maken een grote verandering mee, maar die van de apostel Paulus is ongetwijfeld één van de spectaculairste. Na een ontmoeting met Jezus verandert hij van een genadeloze christenvervolger tot een vurige navolger van Christus. Van een fanatieke pleitbezorger van de wet wordt hij een fanatieke pleitbezorger van Gods genade. Hij groeit uit tot de meest succesvolle zendeling die ooit heeft geleefd. Hij heeft meer invloed gehad op de tweeduizend jaar kerkgeschiedenis dan wie ook, Jezus uitgezonderd.

Maar er verandert nog meer in het leven van Paulus. Tot zijn ontmoeting met Jezus heeft Paulus een betrekkelijk rustig en comfortabel leven. Vanaf zijn bekering loopt zijn leven voortdurend gevaar. Hij valt van het ene lijden in het andere, van de ene verdrukking in de andere. Ondanks al deze beproevingen, vervolgingen, aanslagen en tegenslagen bleef Paulus doorgaan. Hij gaf niet op.

Paulus wist dat zijn missie waard was om voor te vechten, om voor te leven en voor te sterven:
‘Ik hecht echter niet de minste waarde aan het behoud van mijn leven, als ik mijn levenstaak maar kan voltooien en de opdracht uitvoeren die ik van de Heer Jezus ontvangen heb.’
Handelingen 20:24

In het boek ‘Maar uw land is schitterend ‘ van Alan Paton zegt de hoofdpersoon op een bepaald moment:  ‘Als ik daar bovenkom, dan zal de Grote Rechter tegen mij zeggen: waar zijn je wonden. En als ik dan zeg dat ik er geen heb, zal hij zeggen was er dan niets om voor te vechten. Die vraag zal ik niet onder ogen durven zien…’

Paulus had zijn wonden. Hij schrijft in zijn brief aan de Galaten:
‘Ik draag de littekens van Christus in mijn lichaam.’
Galaten 6: 17

Paulus was bereid een hoge prijs te behalen. En jij?

Back To Top