skip to Main Content
Op Safari

Op safari

Door: Maria Giltjes

Onze oudste zoon Tobias woont voor een jaar in Kenia. Afgelopen weekend ging hij voor het eerst op safari met een ervaren gids. Ze gingen met een open jeep, waardoor je goed om je heen kunt kijken en alle wilde dieren goed kunt zien en fotograferen.

Alweer ruim 22 jaar geleden hebben Walfried en ik ook een safari gedaan. Iets minder spectaculair, maar we hadden er heel veel zin in. We waren op vakantie in Noorwegen. Zoals wij altijd doen aan het begin van de vakantie, bekeken we alle folders en informatie over wat er te doen was in de omgeving. We kwamen er al snel achter dat georganiseerde activiteiten erg prijzig waren, dus we besloten de leukste eruit te kiezen. Het werd een elandsafari 😊!

Hiervoor moesten we eind van de dag verzamelen. We stapten allemaal in een busje en gingen rond schemer op pad. De excursieleider vertelde ons wat weetjes over de elanden en gaf ons de opdracht om heel goed uit het raam te kijken. Als we wat zagen moesten we roepen, dan zou hij stoppen…Je raadt het natuurlijk al, we hebben die avond geen eland gezien.

Dus toen Tobias vertelde dat hij een safari ging doen, moest ik even denken aan onze ervaring met een safari. Vaak gaat het zo in het leven, dat je een eerdere ervaring legt op iets wat nog moet gaan komen. Hebben we ergens een slechte ervaring mee, dan hebben we al snel de neiging om mensen te waarschuwen of voor te bereiden dat het wel eens anders zou kunnen gaan dan ze verwachten. “Zou je dat nou wel doen” of “Verwacht er niet teveel van hè”…

Het mooie is dat met God de eerdere ervaringen absoluut geen voorbode zijn voor wat er nog gaat komen. Als we zijn uitgestapt in geloof, gebeden hebben voor iemand die helaas niet genas. Als we een woord van kennis hebben gedeeld, maar die bleek niet te kloppen of we zijn een weg ingeslagen waarvan we dachten dat God duidelijk die richting op had gesproken, maar het bleek helemaal niet zo uit te pakken, dan kan dit ons voorzichtig maken voor nieuwe keuzes die we moeten maken. We kunnen dan afwachtend worden of helemaal geen keuze meer willen maken.

Maar als we leven vanuit de hemel, vanuit hemels perspectief, dan is er altijd hoop, altijd een goede uitkomst, altijd meer. Vanuit de hemel leven is altijd positief. God daagt ons uit om achter Hem aan te gaan en risico’s te nemen. Om opnieuw keuzes te maken die niet logisch lijken door eerdere ervaringen. Hij wil met ons het avontuur aangaan. Durf jij het aan om samen met Hem op safari te gaan?

Tobias zijn ervaring was gelukkig beter als die van ons. Hij heeft bijna alle dieren gezien die er te zien waren, een super mooie ervaring die hij niet snel zal vergeten!

Back To Top