skip to Main Content

Becoming Alive Ministries

Door: Vincent Dolfing

Mijn naam is Vincent Dolfing, ik ben 35 jaar en woon in Velserbroek (en nog op zoek naar woonruimte;)). Als theoloog met een medische achtergrond ben ik in het dagelijks leven op beide gebieden werkzaam. Enerzijds werk ik in de zorg als bloedafnamemedewerker en als hulpverlener ben ik lifeguard in IJmuiden. Anderzijds ben ik interkerkelijk spreker en geef ik leiding aan de stichting Becoming Alive Ministries, welke ik in 2018 heb opgericht. Een combinatie die ik van te voren nooit bedacht zou hebben, als God niet duidelijk gesproken had…

Sinds 2018 kom ik in Shelter, maar wellicht kennen sommigen mij al vanuit de Royal Mission School, waar ik gedurende drie jaar heb mogen werken. Sinds 2018 ervaar ik Shelter als mijn geestelijk thuis, waar ik geniet van de aanbidding en waar ik even kan opladen om het vervolgens weer uit te kunnen delen. Het is heerlijk om verbonden te zijn met een plaats waar geloof is, dat God altijd meer kan en wil doen!

Terwijl ik opgroeide in een traditionele kerk was het ook die overtuiging, die God diep in mij plantte:

‘Ik kan en wil meer doen dan in jouw kerk gewoon is!’

Door de jaren heen leerde ik steeds meer over het spreken van God en het werk van de Heilige Geest. Terwijl ik vol enthousiasme Geneeskunde studeerde, begon God een andere route voor mij uit te stippelen en vroeg Hij mij: ‘Ik heb een ander plan voor je leven, ben je bereid die te volgen?’ Na drie jaar was het voor mij zo duidelijk dat ik mijn droom om kinderarts te worden losliet en switchte van Geneeskunde naar Theologie.

Met een sprong in de tijd: uit het niets begon God in 2017 te spreken over wat nu Becoming Alive Ministries is. Binnen Becoming Alive hebben we een heilige overtuiging dat God(sliefde) voor ieder persoonlijk dichtbij kan komen en een heilige frustratie als hiervoor dingen in de weg staan. God kan en wil meer geven! Hierom zijn we gedreven om Gods liefde dichtbij mensen te brengen en zetten we ons in om allerlei hindernissen uit de weg te halen, die een springlevende relatie met God in de weg staan. Daarom hebben profetie, herstel, bevrijding en genezing een belangrijke plek in het werk wat we doen en trekken we het liefst langere tijd met mensen op.

Hoewel ik bescheiden wil zijn over wat we als beginnende organisatie (pre-Corona) hebben gedaan, ben ik God ontzettend dankbaar en trots op ons kleine team. Blijkbaar slagen we erin om een profetische cultuur van bemoediging en doorbraak te creëren, waar God de ruimte heeft, waar mensen zich veilig voelen en onze passie voor Jezus aanstekelijk werkt. In 2018 zijn we begonnen met Worship-avonden in huiskamersetting, met het verlangen mensen te leren (dieper) te connecten met God. Door de Heilige Geest van te voren te vragen wat Hij die avond gaat doen en dit profetisch uit te bidden, mochten we iedere avond verbaasd staan over de doorbraken die volgden.
Zo nam een deelneemster al de tweede avond spontaan het woord om te getuigen dat ze vrijheid ervoer van haar onzekerheid, na gebed en profetie tijdens de eerste avond. Denk daar eens over na: deze actie getuigde zelf al van die waarheid!
Een andere deelnemer spreekt twee jaar later nog steeds over de impact van profetische woorden die op deze avonden zijn uitgesproken.
Omdat we ons regelmatig willen oefenen in het accuraat en gedetailleerd profeteren doen we dit ook via whatsapp. Ja, dat is soms spannend, maar de zegen voor de ontvanger is enorm!

Het ontroerd mij steeds weer als God ons gebruikt om zijn liefde tastbaar te maken, bijvoorbeeld op het juiste moment:

Wow lief! Ik had het net moeilijk vandaag. En dan dit horen bij thuiskomst. Dankjulliewel!

Of omdat God weet dat we het nodig hebben:

Het was echt raak. Ik wist zelf niet eens dat ik dit nodig had.

En soms komt de goedheid van God ook bij ons diep binnen, door de reacties die we ontvangen:

Dit raakte me echt diep. Zo bijzonder dat jullie dit doen! … Dit komt het dichtst bij een brief uit de hemel wat ik ooit heb meegemaakt. Echt bijzonder!

Let wel, ik deel dit niet om ons, maar om te getuigen van Gods liefdevolle kracht door profetie heen!

Hoewel de Worship-avonden al een tijd niet mogelijk zijn, ervaren we juist in de tijd van corona dat God ons een koers geeft voor de komende jaren. Na 100 dagen van Bijbelstudies, video’s en livestreams zijn we in het najaar gestart met een online Alpha cursus, die we ‘Alpha plus’ hebben genoemd. Doordat zich alleen christenen hadden aangemeld, hebben we er een andere invulling aan gegeven. Gedurende dit hele seizoen trekken we wekelijks online met elkaar op. Heel bijzonder vind ik het dat in deze groep o.a. baptisten, evangelische, en reformatorische christenen met elkaar optrekken en van elkaar leren. Wekelijks geven we vorm aan een extra Bijbelstudie voor de deelnemers uit de reformatorische hoek, want die hebben vanuit hun achtergrond, ontzettend veel (moeilijke) vragen. Ik ben diep onder de indruk om te zien dat, en hoe, zij een relatie met God ontwikkelen! Ik ben God zo dankbaar als ik dergelijke reacties ontvang:

Ook mooi dat jullie heel open zijn naar ons toe. Van jullie Bijbelstudies leer ik meer dan dat ik ooit in 1000 preken kan vinden die ik normaal hoorde in mijn kerk.

Tot slot: het komende jaar zullen we een (tweejarig) onderwijstraject ontwikkelen, die we willen gaan inzetten om communities te stichten en daarnaast hopen we te kunnen starten met maandelijkse bijeenkomsten voor mensen die betrokken zijn bij Becoming Alive. Ik zie uit naar een samenleving, die gevuld is met christenen die sprankelen en aantrekkelijk zijn voor de mensen om hen heen, omdat ze springlevend in Christus zijn!

Back To Top