Kingdom Builders – Coachend Leiderschap

Event details

  • dinsdag | 7th May 2019
  • 8:00 pm
  • Eksterlaan 1, Haarlem

Coachend leiderschap

Datum: 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 2 juli 2019
Lesgever: Michiel Santman
Tijd: 20:00 (19:30 koffie en thee)

PRAKTISCH AAN DE SLAG MET JOUW LEERDOELEN
Een praktische training over hoe je als leider anderen in beweging krijgt en houdt door coachende vaardigheden in te zetten.
Je geeft leiding maar zou willen dat je medewerkers hun werk zelfstandiger aanpakken? Je wilt echt delegeren en mensen meer verantwoordelijkheid geven? Je wilt de zelfredzaamheid van je medewerkers vergroten? Je wilt het beste uit je mensen halen? Je focust vooral op het resultaat en zou nog wel wat concrete handvatten kunnen gebruiken op het gebied van de begeleiding van je teamleden? Dan is deze training wat voor jou!

Een populair thema maar wat is het nu precies? Een coachende leider heeft oog voor het resultaat én de relatie met anderen. In 4 blokken ga je concreet aan de slag met dit thema.
In het eerste blok wordt een zelf ontwikkeld model geïntroduceerd en maak je kennis met het thema coachend leidinggeven. Je stelt je eigen doelen en leerpunten vast, zodat jij helder hebt wat je wilt leren. In de andere 3 blokken maak je kennis met begeleidingsvaardigheden die je nodig hebt als coachende leider en ga je aan de slag met het thema leiderschap.

BLOK 1 COACHING BASIS
Wat is coachen?
Verschillende begeleidingsvormen
De kracht van luisteren en vragen stellen
Situationeel leidinggeven
Feedback geven

BLOK 2 LEIDINGGEVEN BASIS
Wat is leiderschap?
Verschil tussen leidinggeven en managen
8 Leiderschapsstijlen
Verschillende gesprekken voeren
Delegeren

BLOK 3 COACHEN VERDIEPING
Nog meer luisteren
GROW-model
Aan de slag met de kernkwaliteiten

BLOK 4 LEIDINGEVEN VERDIEPING
Wat is persoonlijk leiderschap?
Organiseer je je persoonlijke ontwikkeling als coachend leider?

De trainingsblokken zijn zeer interactief, er is ruimte voor vragen en inbreng van cases. Het programma is afwisselend met korte blokken met theorie, oefeningen, filmpjes en tests. Deze training is gericht op leidinggevenden in kerk en maatschappij die hun coachende vaardigheden willen vergroten. De training gaat door bij minimaal 10 deelnemers, meld je aan vóór 1 mei aanstaande. De training wordt verzorgd door Michiel Santman, hij is voorganger in Shelter Haarlem en coach en (team)coach in zijn eigen bedrijf (www.andersdenken.nu).

Je mag zelf kiezen wat je betaalt voor deze training.
o € 75,-
o € 100,-
o € 150,-
o Of meer

Aanmelden Coachend Leiderschap: