skip to Main Content

De Family Hut

Door: Ellen Gootjes

Ruim 10 jaar geleden zijn we een stichting begonnen: Dare2give.org. Met deze stichting helpen we kinderen op Sumatra die wonen in kindertehuis ‘de Family Hut’.

Het kan er soms serieus hard regenen en de waterafvoer werkt niet goed in hun buurt. Als je woning dan wat lager gelegen is dan stroomt de boel onder. Dat gebeurde wel 8 keer per jaar bij de Family Hut. Bij elke regenbui baden ze dat ze droge voeten en knieën zouden houden.

Een paar jaar geleden hebben we grond gekocht en dit jaar is er een compleet nieuw huis gebouwd op een hoger gelegen deel. We zijn enorm dankbaar dat God heeft voorzien d.m.v. donaties en fondsen.

Afgelopen april was de officiële opening. De opening was een groot feest met muziek, dans en natuurlijk lekker eten.

De kinderen hebben nu veel betere leefomstandigheden, geen lekkend dak, en geen overstromingen meer. De vader en moeder van het huis hebben nu ook een eigen privé appartementje in het gebouw.

De moeder van het kindertehuis is enorm dankbaar dat ze zich niet meer bij elke regenbui hoeft af te vragen of de boel weer onder water gaat lopen.. wat een geruststelling.

Duane v.d. Minde en Juliette Vroom zijn dit keer mee geweest op reis naar het kindertehuis en met elkaar hebben we een indrukwekkende tijd gehad. Duane is tandarts en heeft sommige kinderen een behandeling gegeven. Dat was geen overbodige luxe.. hard nodig dus!

Sinds een paar maanden wonen er 4 jongens uit Papua. Zij komen uit een heel arm en onveilig gebied. De jongste was onlangs 7 geworden en de moeder van de Family Hut heeft hem en 3 vriendjes meegenomen om een ijsje te gaan eten ter ere van zijn verjaardag. Hij moest huilen, want hij had nog nooit zijn verjaardag gevierd.

Er zijn ook 2 gastenkamers gemaakt met douche, airco en keukentje. Jullie zijn van harte welkom om het kindertehuis te bezoeken en er te verblijven. (Dit is veilig gedaan, gasten kunnen niet bij de kinderslaapkamers)

100% zeker dat een bezoek aan het kindertehuis levensveranderend zal zijn. Een paar jaar geleden hebben wij er als gezin gelogeerd. Het had een enorme indruk op onze kinderen gemaakt en ze weten het nog heel goed. Diepe levenslessen die onbetaalbaar zijn. Je bent van harte welkom!

De laatste uren voor de terugreis ben ik ziek geworden en in Nederland in het ziekenhuis terecht gekomen. De situatie was best ernstig. (Bedankt voor alle gebeden!)

Gedachten van angst kwamen binnen, ik was echt even klaar met Indonesië…! Maar ik heb besloten dat er in mijn hoofd geen grond is om dit ‘zaad’ van angst te laten opkomen. God heeft deze bediening aan ons gegeven en dat laat ik niet roven door angst. Ik schrijf dit omdat zulke gedachten soms in ieders leven proberen om grond te vinden. Maar laat je niet door wat voor angst dan ook weerhouden om te doen wat je ‘moet’ doen.

Mocht je er meer over willen weten, neem contact met ons op. www.dare2give.org

Back To Top