skip to Main Content

Opvoeding

Datum: 14 + 28 mei en 11 juni 2024
Aanvang: inloop 19.15u | start 19.30u

Kosten: gratis
Sprekers: Adriaan & Rebecca vd Hoeven, Michiel & Marjoke Santman en Walfried & Maria Giltjes

Opvoeding
Wat is dat eigenlijk? Voeding heeft iedereen nodig om groter te worden, sterk te blijven en hoe gezonder de voeding, hoe gezonder je lijf. Bij opvoeden gelden diezelfde principes, hoe gezonder de opvoeding, hoe gezonder de kinderen. En hoe doe je dat, wat is daarvoor nodig?

In drie avonden gaan we het daarover met elkaar hebben. Geen lessen van de ervaren juffen en meesters, maar in gesprek met elkaar om samen te leren van elkaar en met elkaar. Zoals God het bedoeld heeft.

14 mei
Adriaan en Rebecca van der Hoeven vertellen over de ontwikkelingsfasen die kinderen doormaken (tot ongeveer 18 jaar) en wat daarin het verschil is tussen jongens en meisjes. Het tweede deel gaat over de 5 talen van de liefde van kinderen (van Gary Chapman). Wat is het en hoe ga je ermee om binnen je gezin?

28 mei 
Michiel en Marjoke Santman gaan het hebben over jou als opvoeder: hoe gezond ben jij eigenlijk zelf? Toen zij getrouwd waren en kinderen kregen dachten ze nog dat opvoeden een ‘eitje’ was omdat ze allebei opgeleid waren als jeugdwerkers. De praktijk bleek weerbarstiger en dat komt volgens hen doordat je jezelf meebrengt. Met je kwaliteiten én tekortkomingen. Hoe kan je gezonder worden als ouder zodat je gezonde kinderen voortbrengt?

14 juni
Walfried en Maria Giltjes vertellen over hun ervaringen hoe je met jonge tieners kunt omgaan. Hoe geef je ze verantwoordelijkheid en kan je ze meer loslaten? 

Alle avonden zijn interactief en is er genoeg ruimte om je vragen te stellen. Alle ‘docenten’ delen ook hoe zij de geloofsopvoeding vorm hebben gegeven.

Back To Top