skip to Main Content

HUWELIJKSDAG – ‘STRONG MARRIAGES?’

Datum: 16 maart 2024
Kosten: € 75,- per stel
Coaches: David & Mattanja van der Stoep en Michiel & Marjoke Santman

Vertel eens eerlijk (als je getrouwd bent): hoe sterk is jullie huwelijksband? Je kunt wel met elkaar getrouwd zijn maar dat betekent nog niet automatisch dat je echt met elkaar verbonden bent en blijft! Daar is een sterke man en vrouw voor nodig! Hoe je kunt werken aan een sterk huwelijk, dat is het thema van de huwelijksdag op 16 maart 2024. Wist je dat de meeste huwelijken spaak lopen op het gebied van communicatie? Hoe je met elkaar communiceert en of je daar steeds beter in wordt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je relatie. Het zou eigenlijk niet meer dan logisch zijn om minimaal een keer per jaar te investeren in je huwelijksrelatie. Tijdens de dag komen er in verschillende sessies belangrijke onderwerpen voorbij zoals de invloed van je verleden, seksualiteit en omgaan met je financiën. Iedere sessie wordt afgesloten met een praktische opdracht waarmee je samen aan de slag gaat. Een eenvoudige test of een aantal vragen dat ieder voor zich beantwoordt om daarna samen te bespreken. Zo vertaal je wat je hoort naar je eigen relatie. Dit maakt deze dag wel tot een heel bijzondere gelegenheid om in je eigen huwelijk te investeren als man en vrouw. Geef je op, want tijdens deze dag is er plaats voor maximaal 12 stellen!

Programma

09.00u inloop met koffie en thee

09.30u – 10.45u
Sessie 1 | Waar kom jij vandaan en waar ga jij naar toe?
Michiel en Marjoke Santman
Wie ben je en hoe ben je zo geworden? Wat zit er nog in jouw rugzak wat jullie relatie nadelig beïnvloedt?

10.45u-11.00u Koffie/thee pauze

11.00u– 12.30u
Sessie 2 | Seksualiteit is het toppunt van communicatie, hoe kan jij hierin groeien?
David en Mattanja
Goede seks is geen vanzelfsprekendheid in een relatie, dat blijft een kwestie van afstemmen en erover communiceren. Hoe doe je dat zonder frustraties?

12.30u-13.15u Lunch

13.15u – 13.45u
Sessie 3a | De invloed van de huidige tijdgeest en de hoge verwachtingen die mensen van het leven en elkaar hebben.
David van der Stoep.

13.45u – 14.15u
Sessie 3b | De invloed van financiën op je relatie.
Mattanja van der Stoep
We leven in deze wereld en die heeft invloed op ons. De vraag is: herkennen we de druk van buitenaf en wat wil je ermee?

14.15u – 14.45u Thee/koffie pauze

145.45u – 16.15u
Sessie 4 | Hoe maak je goed ruzie zonder uit verbinding met de ander te gaan?
Michiel en Marjoke Santman
De pijnlijke onderwerpen uit de weg gaan lijkt het makkelijkst in je huwelijk, maar dit brengt je niet dichter bij elkaar. De kunst van hechte communicatie is juist op een goede manier ruzie leren maken en staan voor je standpunt zónder elkaar te verliezen. Hoe kan je dat doen?

16.15u – 17.00u
Sessie 5 | Vraag en antwoord
n.a.v. middagsessie, en acties opschrijven die de stellen meenemen naar huis.

17.00u
wandeling deelnemers
zaal gereed maken voor diner voor twee.

18.30u Afsluiting

Opvoeding

Datum: 14 + 28 mei en 11 juni 2024
Aanvang: inloop 19.15u | start 19.30u

Kosten: gratis
Sprekers: Adriaan & Rebecca vd Hoeven, Michiel & Marjoke Santman en Walfried & Maria Giltjes

Opvoeding
Wat is dat eigenlijk? Voeding heeft iedereen nodig om groter te worden, sterk te blijven en hoe gezonder de voeding, hoe gezonder je lijf. Bij opvoeden gelden diezelfde principes, hoe gezonder de opvoeding, hoe gezonder de kinderen. En hoe doe je dat, wat is daarvoor nodig?

In drie avonden gaan we het daarover met elkaar hebben. Geen lessen van de ervaren juffen en meesters, maar in gesprek met elkaar om samen te leren van elkaar en met elkaar. Zoals God het bedoeld heeft.

Back To Top