skip to Main Content

Gebed

Door: Eric & Ineke Koster

Het is alweer even geleden dat we vanuit het gebedswerk wat hebben laten horen… De hoogste tijd dus voor een update!

In januari is de nationale gebedsweek geweest. Het thema was ‘Licht in het duister’. In deze week wordt er in Haarlem overal gebeden, maar is de Fonteinkerk als gebedslocatie voor de stad ingericht. Vanuit onze gemeente was Floortje Anderiesen betrokken bij de organisatie hiervan.

Het afgelopen jaar is het profetisch voorbede team gewoon bij elkaar blijven komen als het mogelijk was. Er wordt dan voorbede gedaan voor de gemeente. Begin januari was de gebedsdag ‘Ik kniel neer’. In de community groepen is er meegebeden en ook door het oudsten,- en shelterleidersteam is er voorbede gedaan. Wij hebben gebeden voor de kerk, voor de overheid en voor Nederland. Hoe gaaf is het dat we met elkaar voor de overheid en voor ons land mogen bidden, op de bres mogen staan en profetische woorden mogen uitspreken. Ik moet hierbij  denken aan de tekst:

‘De schepping wacht, op het openbaar worden van de zonen en dochters van God’.

 Het ministryteam staat nog steeds elke zondag paraat en klaar om te bidden met een ieder die dit nodig heeft of graag een profetisch woord ontvangt. Ik moet even denken aan dat er iemand onlangs gebed vroeg voor een vriendin die niet zwanger kon worden… En ja, God verhoorde het gebed en deze vriendin is zwanger geworden.

Wat mooi! God is goed!!

In december mochten Eric en ik een training geven, met als thema ‘Regeren met God in de hemelse gewesten’. Hoe doen we dit en hoe kunnen wij groeien in onze wandel en intimiteit met Jezus? Hoe kunnen wij het Koninkrijk door zien breken in onze omgeving? We waren met een grote groep. Na een stuk onderwijs zijn we, aan het einde van de avond, gaan bidden en een ieder gaan zegenen. Het was een goede avond! Er waren ook mensen van buitenaf en van één kregen we via een mail nog terug dat zij erg geraakt was door de woorden van kennis, die zo klopten en dat zij ook geraakt was door de profetische woorden. God is aan het werk!!

Vanuit onze teams hebben we afgelopen maanden een aantal keer les mogen geven aan de kids, tijdens hun bijeenkomsten op zondag. Een opdracht aan de kids van 11-12 jaar was, nadat wij God hadden uitgenodigd om te laten zien hoe Hij naar ons keek, dit beeld uit te schilderen op een canvas doek. Ook de komende maanden gaan we nog een paar keer les geven waaronder oefenen in profetische woorden. Zij zijn zo leuk, die jonge tieners!!

Nou oké… en nog een laatste update dan… 😊

Onlangs zijn Eric & Vincent met een profetenteam gestart, om specifiek te groeien in de profetische gaven. Het team heeft profetische woorden ontvangen voor een ondernemer in IJmuiden, hij is kok maar moest door corona gaan stoppen met zijn restaurant. Hij was zo geraakt door deze onverwachte bemoediging en ook de woorden van kennis die klopten. Zo tof om Gods liefde uit te kunnen delen! En nu maar bidden dat hij ook Gods liefde zal kunnen ontvangen!!

Nu is iedereen weer een beetje up-to-date zo… Mocht je vragen hebben over het gebedswerk, schroom niet om ons even aan te schieten!

Eric & Ineke

Back To Top