skip to Main Content

Geef de Heilige Geest iets om mee te werken

Door: Tim Quispel

Van 19 t/m 29 januari had ik het voorrecht om diverse kerken in Tsjechië te mogen dienen. Al vanaf het moment dat ik m’n bagage op Schiphol aan het inchecken was, werd me duidelijk dat de “outreach” begonnen was. Aan de KLM balie werd gevraagd of ik voor vakantie of werk richting Praag vloog. Mijn antwoord was: “werk, ik train mensen hoe ze onvoorwaardelijke liefde kunnen ontvangen en kunnen weggeven”. Deze zin wekte de interesse van de medewerkster. Terwijl ik het evangelie deelde ontving ik een woord van kennis over haar situatie. In de drukte van de luchthaven vond ze het goed dat ik voor haar bad. Ze werd zichtbaar geraakt door de liefde van God. Terwijl ik wegliep hoorde ik haar tegen haar collega’s getuigen over hoe bijzonder “dit” wel niet was, dat er zomaar iemand voor haar had gebeden.

De “crusade” had een vol programma. Bijna iedere middag was er een outreach met lokale teams. In totaal zijn we in 7 plaatsen geweest. Iedere avond sprak ik tijdens revival diensten. Wat mij op is gevallen is de enorme honger naar God in de diverse kerken. Het antwoord uit de hemel op deze honger was overweldigend. Iedere avond had een uniek karakter. Tijdens 1 van de diensten sprak ik over “vergeving”. Tijdens het ministry moment lagen mensen geknield in de aanwezigheid van Jezus en was er innerlijke genezing. Dit was zo’n heilig moment dat niemand van de aanwezigen zich durfde te bewegen. Andere momenten was de werking van de Heilige Geest zo krachtig, zoals ik zelden heb gezien. Ik kan me nog goed herinneren dat ik door de zaal liep en m’n hand op het podium van de cameravrouw legde. Op datzelfde moment viel ze om en bleef voor 25 minuten lachen in de geest. (gelukkig waren er meerdere camera mensen in die ruimte)

Op straat hebben we ondanks de kou veel mooie momenten mogen mee maken. Hierbij een link naar een Instagram video. In deze video zie je mij met een straat DJ uit Praag. Deze man werd diep geraakt door de Heilige Geest. Met deze man ben ik nog steeds in contact.

Instagram.com/tim_quispel/Doing some DJ stuff on the streets of Prague while sharing the gospel.

In 1 van de hotels sprak ik met een medewerker tijdens het ontbijt. Toen hij erachter kwam dat ik christen was bleek hij vol vragen te zitten. Het gesprek duurde en duurde. De volgende ochtend stond hij me zo ongeveer al op te wachten toen ik binnenkwam. Wederom een lang gesprek; hij was teleurgesteld toen hij erachter kwam dat ik de volgende ochtend zou vertrekken. Deze man was niet gelovig maar was zo hongerig. Tsjechië staat bekend als 1 van de meest atheïstische landen in Europa. Mijn ervaring is echter dat mensen zeer open staan voor een ontmoeting met Jezus. Door beschikbaar en gehoorzaam te zijn aan Markus 16:15 heb ik in 1 week zoveel meegemaakt dat ik er een boek over kan schrijven. Comfortabel was het meestal niet. In de sneeuw vanaf een pick up truck “street preaching” is nou niet per se mijn favoriete ding. Maar de impact vervolgens te zien is overweldigend.

Eind Maart zal ik voor een week in Slowakije zijn om daar de lokale kerk te trainen in “LifeStyle Evangelism”. Terugkijkend op afgelopen jaar kan ik nauwelijks bevatten in welke sneltreinvaart mijn bediening aan het groeien is. Het is God die duidelijk deuren opent. Wil je volgen waar ik mee bezig mag zijn check dan mijn Instagram of FaceBook:

Op 11 maart organiseert Tim een outreach in Haarlem. Wil je hierbij aanwezig zijn, geef je dan op via onderstaande button:

Back To Top