skip to Main Content

HIS

Door: Piet van Walsem

High Impact Support zijn Ina en ik anderhalf jaar geleden gestart. In 2021 hebben we de tijd genomen om na te denken en stil te staan bij wat God ons liet zien voor de volgende fase in ons leven.

Ina en ik hebben ruim dertig jaar in diverse delen van de wereld mogen dienen op het gebied van diverse trainingen en bewegingen waaronder leiderschapstraining in de Voormalige Sovjet Unie, Iran en dergelijke landen. Deze lessen die we daar mochten leren zijn de basis geworden van High Impact Support. High Impact Support gebruiken we als platform om al onze geleerde lessen te kunnen delen met christenen die toegerust willen worden. (Zie www.highimpactsupport.nl)

 

 

 

 

 

Vorig jaar begon de Heilige Geest tot ons te spreken om de geleerde lessen ook in Nederland te verspreiden. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe stichting Red Chair Movement. Samen met Stephan Zweers en Chananja Santman hebben we onze plannen uitgewerkt en via de website redchairmovement.com beschikbaar gemaakt.

De visie is om overal in Nederland Ekklesia’s of communities te starten die zichzelf gaan vermenigvuldigen in kerken, bedrijven, scholen en zorginstellingen. In zo’n communitie leren we mensen te focussen op samen zijn en samen eten en we leren hen de vier gebedsprincipes (Rode stoel) en principes van het Koninkrijk van God. Deze communities rusten mensen toe als discipelen die zichzelf vermenigvuldigen op hun werk en leefomgeving.

Dit doen we via de e-course Koninkrijk van God, de school voor Ekklesia en seminars.

De eerste school die we in Haarlem zijn gestart is inmiddels afgerond. Uit deze school zijn prachtige getuigenissen voortgekomen. Inmiddels zijn we in Nijmegen, Arnhem, Goes en Vlissingen gestart en online met Russisch sprekende discipelen uit Rusland, Wit Rusland, Oekraïne, Duitsland en Israël. In het najaar beginnen we ook met een Engelse en Dari variant.

In de school in Haarlem vertelde een alleenstaande moeder dat haar hele leven op z’n kop staat door de school. Ze is vrouwen met dezelfde achtergrond als zijzelf gaan benaderen en is een vriendin voor ze geworden. Inmiddels komen er vijf vrouwen uit de buurt op haar Ekklesia. God heeft zo bijzonder gewerkt in deze groep. Op de eerste ontmoetingsdag draaide ze een nummer over de goedheid van God. Allereerst werd ze zelf overweldigd door de goedheid van Vader. Dit was volgens haar onverwacht en heel diep in haar binnenste. Terwijl zij overweldigd werd met die liefde, kwam de Heilig Geest in de kamer en ieder van de dames ervoer een ontmoeting met God de Vader. Sommigen ontvingen een spontane bevrijding.

Eén van haar vrouwen is zelf al begonnen met haar wijk en heeft ook daar 7 dames tot vriendin gemaakt en uitgenodigd voor haar Ekklesia die deze maand van start gaat.

In Goes zien we hoe de Heilige Geest een groepje van 6 jonge leiders bij elkaar heeft gebracht.

Ze hebben de groep ADHD genoemd: ‘Alle Dagen De Heer Dienen’

In de winter van 2021 ben ik begonnen met trainingen. Inmiddels leiden deze jonge leiders drie groepen, maar het probleem is dat er niet meer mensen in de huiskamers passen. Vandaar dat we in juni zijn begonnen om een aantal van deze enthousiast jongelui te trainen om hun eigen Ekklesia te starten.

Ook hier zien we dat de leiders zelf elke avond dat we bij elkaar komen, worden aangeraakt en bekrachtigd.

In september hopen we opnieuw een school voor Ekklesia  te starten, dit keer voor mensen uit de regio rond Haarlem.

Back To Top