skip to Main Content

In gesprek met Rebecca van der Hoeven

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer ben je lid van Shelter?

Mijn naam is Rebecca van der Hoeven, ik ben in 2001 naar Nederland verhuisd. We kwamen direct in Shelter en zijn lid geworden. We hebben een kleine pauze van 5 jaar gehad (2005 – 2010) toen we weer in Engeland woonden.

  1. Wat is jouw passie?

Mijn grootste passie is mensen! Vooral mijn gezin; elke dag voel ik me gezegend dat ik mijn leven met Adriaan mag delen en mag genieten van onze 4 kinderen. Mijn verlangen is dat alle lieve mensen ontdekken en ervaren hoeveel God van ze houdt.

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Binnen de gemeente maak ik samen met Adriaan deel uit van het Shelter Leiders Team. En ben ik een van de ‘openers’ van de zondagochtenddienst; ik mag iedereen welkom heten en de verlangens van God voor die dag delen. Ook zit ik regelmatig in het vertaalhokje en werk ik bij de Shelterkids (groep 5-6).

  1. Wat voor werk doe je en/of wat voor hobby heb je?

Drie dagen in de week werk ik in het MBO als docente Duits en Engels. Ik vind het lief van God dat  mijn passie voor taal en jonge mensen mag combineren in mijn werk. Daarnaast ben ik een echte  sportliefhebber – zowel kijken als zelf spelen. Ik zit op voetbal en speel in een dames 30+ team. Mijn favoriete (Engelse) club is Everton.

  1. Wat is jouw droom voor Shelter?

Mijn droom is meer van Gods Geest! Meer liefde, vreugde en vrede, meer wijsheid, profetie, wonderen en genezingen.

  1. Wat was een bijzonder moment in je relatie met God?

Grappig want ik moet gelijk denken aan iets wat op dat moment eigenlijk niet bijzonder leek! Als tiener ging ik een weekend weg met de jeugd uit de kerk. We kregen onderwijs over de Heilige Geest en je kon voor je laten bidden. Ik zag al mijn vrienden lachen en huilen, trillen en op de grond rollen. Ik ervoer helemaal niets!

Op de terugweg was ik zo verdrietig – ik dacht dat God mij was vergeten. Toen ik uit het busje stapte, stond een vrouw uit de kerk mij op te wachten. Zij zei dat ze iets van God voor mij had ontvangen;

“de Heer zegt, Ik heb je dit weekend met Mijn Geest gevuld.”

God was mij niet vergeten! Dat was het begin van mijn diepe vertrouwen in een liefdevolle God.

  1. Welk van de gemeente waarden spreekt jou het meest aan?

Dat we goddelijk geïnspireerd zijn. De Geest van God woont in ons. Waar we ook zijn, God wil door ons heen werken om Zijn liefde aan mensen zichtbaar te maken, tot Zijn glorie!

  1. Welke Bijbeltekst is voor jou heel speciaal en waarom?

Jakobus 4 v 8:

Ga naar God toe, dan zal Hij naar jou toe komen.

Ik ben gemaakt om een relatie met God te hebben 😊 In deze tekst vind ik een persoonlijke aanmoediging om God te zoeken, hoe ik me ook voel! En dan ook die prachtige belofte dat God naar mij toe zal komen. Heerlijk, wat wil je nog meer?

tekst vat heel goed samen de boodschap van mijn leven: God is echt, zoek Hem en je zult Hem vinden.

  1. Wat vind je zo bijzonder aan Shelter?

Heel simpel – de mensen! Als ik in het vertaalhok zit en over de zaal heen kijk dan word ik emotioneel. Zo veel lieve mensen met een hart voor God! Ik ben enorm dankbaar voor een gezond leidersteam vol mannen en vrouwen van God, super blij met fantastische muzikanten die ons leiden in aanbidding, het welkomstteam dat bezoekers vriendelijk begroet met een lach, ik zie lieve mensen koffie inschenken en het geluid doen en de camera’s bedienen, een oudere vrouw een praatje met een kindje maken… te veel om op te noemen. Met zijn allen vormen we Shelter Haarlem, dat vind ik zo bijzonder.

Back To Top