skip to Main Content

Interview Jeroen van Kampen

Door: Maria Giltjes

1. Wie ben je en sinds wanneer werk je in Shelter?

Ik ben Jeroen en werk sinds 1 januari 2017 bij Shelter. Ik ben ontzettend gelukkig getrouwd met Annemiek en we hebben samen twee kids namelijk Féline en Zion. Voor de oplettende livestream kijker die iets heeft ontdekt bij Annemiek; het zijn niet de corona kilo’s, maar we verwachten een derde kleine van Kampen in september.

2. Wat is jouw passie?

Gerechtigheid en waarheid zijn de onderwerpen waar ik passie voor heb. Dit ligt in lijn met een verlangen dat ik heb voor elk mens: één, dat ze ontdekken wie ze zijn en twee, dat ze ontdekken waartoe ze geschapen zijn door God. Zo kijk ik ook naar mensen en naar organisaties. Om ze, daar waar het mogelijk is, verder te brengen. Ik verlang er naar dat mensen groeien en bloeien en hun bestemming vinden.

3. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Het accent van mijn werkzaamheden ligt met name op de organisatie en de bedrijfsvoering. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het gebouw, verbouwingsprojecten, Churchsuite gemeente app, processen en organisatiestructuren. Daarnaast mag ik meedenken en bouwen aan visie, geestelijke inhoud van Shelter en leid ik bijvoorbeeld de oudstenvergadering. Ik ben typisch een man van structuur, verduidelijking en van de tijd. Dat is ook wat ik mag bijdragen/toevoegen aan het team.

4. Heb je nog een andere baan of hobby?

Sinds mijn start bij Shelter heb ik altijd een tweede baan gehad. Voorheen was ik in loondienst bij een andere werkgever, maar sinds oktober 2019 heb ik de stap naar het ondernemerschap gemaakt. Ik heb een hart voor organisaties die in de knoop zitten en die ik graag help op basis van koninkrijk-principes. Concreet betekent dit dat ik mee bouw, maar ook de moeilijke vragen stel aan directeuren en leidinggevenden, om focus en visie scherp te krijgen. Waarom doen ze de dingen zoals ze die doen, hoe is de cultuur en sfeer in de organisatie, wat zie ik in de organisatie etc.

Tja, en de vraag wat is mijn hobby? Wie het weet mag het zeggen! Dit is een reis die ik al jaren aan het maken ben en nog niet ontdekt heb. Ik houd van mijn gezin en van werken.

5. Wat is jouw droom voor Shelter

Ik droom van een kerk vol liefdevolle mensen, die oog hebben voor elkaar en met name voor de wereld om hen heen. Een kerk die gehoorzaam is aan de stem van God, oude gewoonten vervangt voor koninkrijk-gewoonten, kiest voor de juiste weg in plaats van de gemakkelijkste weg en bereid is om gehoorzaamheid boven eigenwijsheid te stellen om God te volgen. Als mens en als christen hebben we elke dag de kans om te groeien en ik heb me voorgenomen om elke dag deze kans te pakken en te voorkomen dat ik blijf zitten waar ik mij heerlijk comfortabel voel. Kun je je voorstellen hoe ons land verandert als we allemaal gehoorzaam zijn aan de opdracht die God ons geeft en vol moed (en een beetje wiebelende benen) de mensen in en met liefde vertellen over Jezus.

Back To Top