skip to Main Content

Interview met Brenda Hendriks

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer ben je lid van Shelter?

Mijn naam is Brenda Hendriks en ik ben samen met Helmoet na ons trouwen lid geworden van de gemeente Berea. Dit is in oktober alweer 30 jaar geleden! Wij hebben samen 3 mooie kinderen gekregen: Julian (22 jaar), Marcus (19 jaar) en Rosalie (15) en wonen in Velserbroek.

  1. Wat is jouw passie?

Ik vind passie altijd een lastig woord. Dat klinkt alsof ik ergens helemaal in op ga. Buiten dan de passie voor mijn gezin, heb ik wel veel dingen waar ik enorm van geniet. Heerlijk wegdromen in een goed boek, gezellige dineravondjes met goede vrienden, genieten van een zonvakantie met gezin en ook met mijn jaarlijkse weekje naar de zon met mijn goede vriendin Rebecca en lekker sporten (Personal Fitness).

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Zoals de meesten wel weten, werk ik op kantoor van Shelter. Ik ben één van de office team leden van Shelter en ben de personal assistent van Jan. Beide doe ik al weer 11 jaar met heel veel plezier. Verder heb ik 22 jaar gezongen in het Shelter Worship Team, maar ben daar een paar jaar geleden mee gestopt. Sinds die tijd help ik bij de boekentafel. Heel lang geleden heb ik ook geholpen bij de crèche en de peuters. Verder zijn Helmoet en ik deel van het Shelter Leiders Team.

  1. Wat voor werk doe je?

Hierboven heb ik al mijn werkzaamheden beschreven bij Shelter Haarlem. Daarnaast hebben Helmoet en ik een eigen bedrijf. We zijn een assurantietussenpersoon (Hendriks Adviesgroep) en adviseren en begeleiden mensen met hun particuliere en/of zakelijke verzekeringen. Helmoet doet het adviseren en ik ondersteun hem administratief. Dit doen we alweer 7 jaar.

  1. Wat is jouw droom voor Shelter

Mijn droom is….. dat de volgende generatie van Shelter nog gepassioneerder wordt dan de huidige generatie. Dat zij nog meer wonderen en krachtige momenten met God zullen meemaken, zodat de jongeren van Haarlem als een magneet tot hen aangetrokken zullen worden. Lijkt me heerlijk een gebouw dat overloopt van enthousiaste jongeren voor Jezus!

Uiteraard ben ik ook heel blij met de generatie waar ik mee ben opgegroeid, velen zijn een voorbeeld voor mij geweest en Shelter heeft mij zeker gevormd en een ’thuis’ gevoel gegeven. Ik heb in deze 30 jaar nooit mijn ‘thuis’ willen verlaten.

Back To Top