skip to Main Content

Interview met Febe de Zwart

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer ben je lid van Shelter?

Hoi, Ik ben Febe de Zwart, vrouw van Tim en moeder van Liam, Sem en Matt. Ik ben 33 jaar oud en werkzaam bij een kinderdagverblijf. Samen met Tim werken we in ons eigen bedrijf ‘Golden Stay’ en ik ben sinds juni 2020 afgestudeerd als fotograaf.
Ik kom al sinds mijn 8ste in deze kerk en eigenlijk sindsdien lid, want ik ben niet meer weggegaan.

  1. Wat is jouw passie?

Mijn passie is mijn gezin, dat als eerste! Ik geniet zoveel van onze 3 kinderen. De uitspraken, de liefde die ze voor elkaar en voor ons hebben, de humor en het samen zijn…love it! Mijn 2de passie is kinderen. Ik werk al 12 jaar bij het kinderdagverblijf en blijf me verwonderen hoe kinderen zo snel ontwikkelen en zo lief zijn. Mijn 3de passie: Fotografie. Ik kijk er zo naar uit om onder andere gezinnen & new Borns op de camera te zetten. Elke foto vertelt een verhaal en de verhalen wil ik met de mensen schrijven door ze voor de camera te zetten. Ik kan nog wel doorgaan met andere passies, maar het worden er dan wel heel veel en ik denk dat mijn belangrijkste passie mensen is. Ik hou van de gesprekken met kinderen, die hebben zo’n leuke logica. Ook vind ik het heerlijk om lekker te sparren met jeugdigen, want die stellen de vragen zonder erbij na te denken of het wel kan. Ook houd ik van ontspannen lachen met vrienden/familie omdat het zo herkenbaar kan zijn wat je deelt.

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Wij (Tim, Rebecca Wellner en ik) zijn eindverantwoordelijken van de jeugd. Al moet ik er wel bij zeggen dat Tim en Rebecca het voortouw nemen. Ik hoor alles en denk mee, maar de beslissingen worden door Tim en Rebecca genomen. Ook zijn wij deel van het SLT.

  1. Wat voor werk doe je en/of wat voor hobby heb je?

Ha, die heb ik al bij vraag 1 en 2 uitgebreid geschreven J

  1. Wat is jouw droom voor Shelter?

Mijn droom voor Shelter is dat iedereen kan komen die wil. Dat ze zich geliefd zullen voelen door wie ze zijn en dat ze alle vragen kunnen stellen die ze hebben. En dat wij met elkaar als één gezin voor ze klaar kunnen staan.

  1. Wat was een bijzonder moment in je relatie met God?

God is er voor mij altijd geweest, ik heb eigenlijk nooit echt getwijfeld, omdat ik wist dat Hij er gewoon was. Het is niet zo zeer een bijzonder moment maar te weten dat Hij er altijd is, waar je ook doorheen gaat, vind ik bijzonder.

  1. Welk van de gemeentewaarden spreekt jou het meest aan?

De waarde: ‘Wij zijn één familie!’

  1. Welke Bijbeltekst is voor jou heel speciaal en waarom?

Spreuken 3:5-6 Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.
Dit is onze trouw- én dooptekst.

Back To Top