skip to Main Content

Interview met Lois Lagerwerf

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer ben je lid van Shelter?

Ik ben Loïs. Ik ben getrouwd met Laurens en ben moeder van Elynn en Kyan.
Inmiddels, zo’n 24 jaar geleden, verhuisden mijn ouders naar Velserbroek. We vonden al snel ons thuis in Shelter, toen nog Berea.

  1. Wat is jouw passie?

Ik kan van heel veel dingen genieten! Mijn mooie gezin staat zonder twijfel bovenaan.

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Samen met Laurens zijn wij als oudsten verantwoordelijk voor het gebied buiten. Ik draai ook al jaren mee met het worship team, waarin ik zing en saxofoon speel en ook de worship mag leiden. Beiden een bijzondere eer om te mogen doen.

  1. Wat voor werk doe je en/of wat voor hobby heb je?

Ik werk als schuldhulpverlener, waarin ik veel mensen mag helpen om uit de problemen te komen. Ik vind het bijzonder leuk om met mensen te werken en iets te kunnen betekenen.

Naast mijn werk vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn gezinnetje of met vrienden. Ik houd er ook van om creatief bezig te zijn en dat verschilt per periode weer hoe dat er uit ziet. Zo ben ik vorig jaar gestart met piano leren spelen en de laatste weken ben ik meer bezig geweest met waterverven. Ik houd ook van lekkere dingen bakken en ruimtes gezellig maken.

  1. Wat is jouw droom voor Shelter?

Mijn droom is dat we nog meer van God zullen zien in Shelter en dat dat ook te zien is én aantrekkelijk is voor de stad, voor de mensen om ons heen. Mijn droom is dat we beloftes van God in vervulling zien komen en meer dan dat.

  1. Wat was een bijzonder moment in je relatie met God?

Ik vind het mooi en bijzonder om keer op keer te zien dat God er is en er altijd bij is geweest. Het is niet altijd makkelijk om in lastige momenten Zijn aanwezigheid of Zijn richting te zien, maar achteraf terugkijkend zie ik hoe trouw God is geweest en mij geleid heeft.

  1. Welk van de gemeente waarden spreekt jou het meest aan?

Eigenlijk vind ik alle waarden mooi en belangrijk en ze maken ons Shelter. Om er een te benoemen: ‘wij zijn positief’. Het is mooi om het goud in elkaar naar boven te halen en te zien.

  1. Welke Bijbeltekst is voor jou heel speciaal en waarom?

Spreuken 3:5-6 blijft een van mijn lievelingsteksten:

“Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg.”

Het is een mooie belofte van God dat we op Hem mogen vertrouwen, dat Hij de weg voor ons baant. Ik mag mijn eigen inzichten loslaten en op Hem vertrouwen.

En Romeinen 15:13 waarin het gaat over hoop en vreugde en perfecte vrede die we mogen ervaren door de Heilige Geest. Daar word ik enthousiast van:

“Now may God, the inspiration and fountain of hope, fill you to overflowing with uncontainable joy and perfect peace as you trust in Him. And may the power of the Holy spirit continually surround your life with his super-abundance until you radiate with hope!”

  1. Wat vind je zo bijzonder aan Shelter?

Voor mij voelt Shelter als een thuis. Ik vind het mooi dat er zoveel generaties vertegenwoordigd zijn en we elkaar mogen eren en van elkaar mogen leren. En gezamenlijk het verlangen hebben om meer van God te zien.

Back To Top