skip to Main Content

Interview Michiel Santman

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer werk je in Shelter?

Ik ben Michiel Santman en ik werk sinds november 1999 in Shelter. Eerst voor 1 dag per week, vanaf april 2000 fulltime en nu weer parttime. Ik werk 3 dagen voor Shelter en 2 dagen voor mijn bedrijf Andersdenken.nu. Mede ook door de kansen die ik gehad heb vanuit Shelter heb ik me verder kunnen ontwikkelen als voorganger, coach en trainer.

  1. Wat is jouw passie?

Ik hou enorm van het thema ‘verandering’. Iedereen heeft uitdagingen en punten waarin hij of zij kan groeien. Niet omdat het moet, maar omdat het kán! Ik geloof dat God ons op een positieve manier uitdaagt om te blijven groeien, in het volgen van Hem. Maar ook als mens in de verschillende rollen die je hebt: groei als vader of moeder. Groei als collega, of buurman of buurvrouw.

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Ik ben betrokken als leider in het oudstenteam en als zodanig verantwoordelijk voor alle leeftijdsgroepen: van Shelterkids tot en met de senioren. Dat betekent niet dat ik met iedereen uit die groepen contact heb, dat zou dan minstens een derde van de gemeente zijn. Dat gaat niet. Ik heb op regelmatige basis contact met de teamleiders en faciliteer hun leiderschap en ben beschikbaar als er obstakels zijn of vragen. In mijn leiderschap stel ik mijzelf steeds de vraag: ‘wat is in deze situatie nodig?’ Ook in deze Corona tijd is dat een boeiende vraag. Wij als kernteam (Walfried, Jeroen en Stephan) vinden het uitdagend te denken wat er allemaal wél kan en wat we met elkaar kunnen leren hoe we leidinggeven aan een gemeente die anders bij elkaar komt (dan voorheen).

  1. Heb je nog een andere baan of hobby?

Ik werk dus ook 2 dagen per week voor mijn eigen bedrijf. Dat heeft me veel gebracht. Mijn wereld is veel groter geworden, ik kom in andere gemeente(teams) en bedrijven. In mijn vrije tijd hou ik van koken, lekker eten (voorlopig alleen met ons gezin) en van stofzuigen en opruimen.

  1. Wat is jouw droom voor Shelter?

Dat we als gemeente in de bestemming wandelen die God voor ons gemeente heeft. Vanaf 2016, met de komst van Walfried, is onze missie slogan geworden: ‘Gods Koninkrijk in onze wereld zichtbaar maken.’ Dat is een uitdaging en een kans om dat samen te doen. Daardoor worden we zelf meer zichtbaar en krachtiger in ons doen en laten.

Back To Top