skip to Main Content

Interview met Walfried Giltjes

Door: Maria Giltjes

  1. Wie ben je en sinds wanneer werk je in Shelter?

Mijn naam is Walfried Giltjes. Ik zet me al heel lang in voor de gemeente, maar vanaf februari 2013 kreeg ik ervoor betaald.  Aan het begin parttime in combinatie met een baan in het onderwijs. Ik werkte toen nog drie dagen in de week als docent bouwkunde op het MBO. Vanaf 2015 werk ik fulltime voor de gemeente.

  1. Wat is jouw passie?

Passie komt van het Latijnse woord “pati” wat lijden betekent. Als ik denk aan iets waar ik zoveel van houd dat ik bereid ben om daarvoor te lijden, dan denk ik aan ons gezin. Maria en ik hebben een heerlijk gezin met drie superleuke kinderen waar ik apetrots op ben.

  1. Wat zijn je voornaamste taken binnen de gemeente?

Wat ik doe is niet echt een baan met vaste taken. Wat ik mag doen binnen en buiten de gemeente zie ik meer als een bediening die God me heeft gegeven. Wat voor mij belangrijk is dat wat ik preek, deel of onderwijs een overflow is van wat God in mij doet. Ik besteed tijd om bij God te zijn, te bidden, te lezen, me te laten inspireren, processen. Daarnaast doe ik andere dingen zoals; gesprekken voeren met leiders in de gemeente, het leiden van het oudstenteam en het Shelter leidersteam, het schrijven van preken, studies en visiestukken en relaties buiten de gemeente onderhouden. In de gemeente is een hoop activiteit, dat maakt dat we flink wat overleggen met elkaar. En natuurlijk spreken, lesgeven en diensten leiden. Ik merk ook dat mijn rol buiten de gemeente steeds meer aan het groeien is.

  1. Heb je nog een andere baan of hobby?

Ik hou van buiten zijn. Als we een vrije dag hebben trekken we er bijna altijd wel op uit. Lekker wandelen, leuke plaatsen bezoeken, ergens een bakkie doen. Ook hou ik van nieuwe dingen doen, nieuwe plaatsen ontdekken, mensen, sport, drop, lekker eten en een goed glas rode wijn.

  1. Wat is jouw droom voor Shelter

Het valt niet mee om dat in een paar zinnen te omschrijven. Shelter is de leukste gemeente van Nederland en ik gun al die mensen die in onze regio wonen dat zij de gemeente gaan ontdekken. Mijn droom is dat Shelter-mensen de beste werknemers zijn voor werkgevers, dat zij de meest geliefde docenten voor de klas zijn, de leukste mensen uit de straat. Mijn droom is dat elk persoon die zich verbonden voelt met Shelter een leven leeft van volheid, vrijheid, passie, vrede, en vreugde. Mijn droom is dat Haarlem positief verandert door de levens van al die christenen. Shelter is een gemeente met landelijke en zelfs internationale invloed. Mijn droom is dat dit de komende decennia alleen maar zal toenemen.

Back To Top