skip to Main Content

Klaas en Izaura van Denderen

Wij zijn Klaas en Izaura van Denderen. We zijn alweer een tijdje deel van Shelter als ons geestelijk thuis. Ik (Klaas) was al langere tijd deel van het bedieningen team en voelde me eigenlijk altijd al op een bepaalde manier deel van de gemeente. Ditzelfde geldt voor Izaura. Toen we moesten kiezen waar we als bediening deel van zouden worden waren daar legio gemeentes waar we terecht konden. Maar de keuze was al snel gemaakt. Zo waren we al lange tijd bevriend met Jan en Marijke Pool. Ook hadden we alle vertrouwen in Walfried en Maria Giltjes als de juiste man en vrouw op de juiste plek. Hen hebben we de laatste tijd steeds beter leren kennen en ook zij hebben een bijzonder warm plekje in ons hart.

De gemeente Shelter voelt voor ons echt als een thuis. Een veilige plek die je als bediening, zoals wij dat zijn, zo hard nodig hebt. Zo weten we dat er voor ons wordt gebeden als we specifieke gebedspunten hebben en dat we kwetsbaar kunnen zijn zonder ook maar iets op te houden. Nogmaals, heerlijk om zo’n thuis te hebben als wat Shelter voor ons is. Onze dankbaarheid is dan ook groot.

Beiden hebben we een achtergrond van drugsverslaving en met zaken die daar vaak mee gepaard gaan. God heeft ons daar op wonderbaarlijke wijze van bevrijd. Hetgeen dokter en psychiaters zeiden dat onmogelijk was heeft God voor ons gedaan.

We zijn de trotse ouders van vier prachtige dochters. De oudste is advocaat. De tweede heeft een hart voor vrouwen in de prostitutie en gaat fulltime werken als maatschappelijk werkster in de Red Light District in Amsterdam. De derde werkt in de thuiszorg. De vierde studeert aan de Ipabo en wordt straks juf. Allemaal sterke persoonlijkheden die weten wat ze willen en samen met God hun weg zoeken.

Ik ben nu 21 jaar in de fulltime bediening. Ik heb, vaak ook samen met Izaura, van New York tot aan Chennai en van Rusland tot aan Jamaica en vele andere landen het Evangelie mogen prediken. We hebben mooie wonderen mogen meemaken. Zo brachten wanhopige ouders in India een keer een 3 maanden oude baby naar me toe op het podium. Ze was helemaal geel en zou snel sterven. Toen ik voor haar bad voelde ik ineens dat de mouwen van mijn colbert helemaal nat werden. De lieverd kon het niet ophouden, maar de volgende avond kwamen ze terug met een volledig genezen kind! Ook profeteerde ik in India een keer dat ik een wolk zag zo groot als een mannenhand. Ik profeteerde regen in een seizoen dat het daar al jaren niet had geregend. De volgende avond reden we met de pastor naar de kerk terwijl er plotseling druppels verschenen op de voorruit. De pastor was door het dolle heen en wij ook. Toen we aankwamen bij de kerk was het helaas droog. Terwijl we tegen elkaar zeiden, ‘wat jammer’, brak er een stortbui los die zoveel vreze van God losmaakte onder de mensen, dat ze allemaal gingen staan en het leek en het voelde of Jezus op dat moment fysiek binnenkwam. Een gebeurtenis om nooit meer te vergeten.

In New York sprak ik een keer op Malcolm X boulevard in Spanish Harlem. Nadat ik was uitgesproken keek de pastor mij aan terwijl ik samen met Izaura op zo’n grote troon zat op het podium en zei: “God vertelde me net dat ik jou mijn horloge moet geven”. Het bleek een Rolex te zijn met een waarde van tienduizend euro. Hoewel ik daar heel blij mee was, was het mooiste dat God toen duidelijker dan ooit tot me sprak met de woorden, als ik je geef wat je niet nodig hebt, hoeveel temeer zal ik altijd voorzien in wat je nodig hebt. Vanaf dat moment heb ik me nooit meer zorgen gemaakt over financiën. Onze God is Jehovah Jireh. Hij zal voorzien wanneer je Hem vertrouwt en je leven volkomen aan Hem overgeeft.

Ook in Nederland spreek ik in veel gemeentes. En dat wordt nooit gewoon. Dat doe ik altijd weer in volledige afhankelijkheid van God. Dat ervaar ik altijd weer als een bijzonder voorrecht.

Een van de activiteiten die we al heel lang organiseren zijn profetenscholen. Tijdens de school zien we altijd weer een geweldige beweging van Gods Geest. Door dat profetische woord worden mensen altijd weer diep in hun hart geraakt. Doordat we op deze scholen veel spreken over de processen waar profetische mensen vaak doorheen gaan, is het een feest van herkenning en valt voor veel mensen heel veel op hun plaats. Ook onderwijzen we over de plaats van de profeet in de gemeente en hoe om te gaan met je profetische gave.

Wij verwachten dat er een geweldige beweging van Gods Geest en een uitstorting van glorie gaat komen over Shelter. Een gemeente die goed en wijs geleid wordt, maar waar het verlangen van het leiderschap altijd weer is dat de Geest alle ruimte krijgt. En die ruimte gaat Hij meer en meer innemen. We zullen van onze voeten worden geblazen, elkaar aankijken en zeggen, “Wat is dit?!”

Dit is zoals Petrus al sprak in Handelingen 2, “Waar Joel over sprak”!!

Wat een geweldige toekomst ligt er voor ons ook als gemeente. Duisternis schreeuwt om aandacht en voor je het weet zullen we ons daarop richten. Maar ik geloof met heel mijn hart dat God, net als met het kruis dat we ook niet begrepen, Zijn Masterplan tot in de puntjes zal uitwerken.

Izaura en ik kunnen niet wachten. En we hopen en we bidden dat jullie net zo verwachtingsvol zullen zijn.

Heel veel liefs,

Klaas en Izaura

Back To Top