skip to Main Content

Blessing Bags

Heb jij een verlangen om iets voor je medemens te doen? Doe dan mee met het samenstellen van de Blessing Bags van Shelter Haarlem.

Vorig jaar hebben we mogen ervaren dat de Blessing Bags actie zowel een zegen zijn voor de mensen die deze in ontvangst nemen als de mensen die de tasjes samenstellen. Het doel van de Blessing Bags is om mensen, die zich in moeilijke situaties bevinden, te laten weten dat ze niet alleen zijn en dat ze gezien worden. Het is met de meest kleine vriendelijke gebaren zo dat mensen weer hoop en inspiratie kunnen vinden om te geloven in een wereld van mogelijkheden. Vanuit de Shelter geloven wij dat alles mogelijk is bij God, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt. De focus ligt dus altijd op een hoopvolle toekomst.

De Blessing Bags bevatten een aantal artikelen voor mensen die dak- of thuisloos zijn, of mensen die voedsel of essentiële basisbehoeften nodig hebben. Dit jaar zullen de tasjes ook worden gebracht naar Afghaanse evacuees die sinds kort in Haarlem worden opgevangen.

Inhoud Blessing Bags
Blessing Bags, ook wel ‘zegen tasjes’ genoemd, bestaan uit verschillende essentiële artikelen zoals hygiëneproducten, supermarkt bonnen en houdbaar voedsel en drinken. Naast deze artikelen wordt in de Blessing Bag ook een kaartje gestopt waarop de boodschap staat geschreven dat mensen waardevol en geliefd zijn.

Je bent vrij om zelf een tasje samen te stellen, of een product of kaartje te leveren. Voorbeelden van blessing bags kun je vinden op de foto’s op deze pagina.

Een tasje kan uit de volgende artikelen bestaan:

Tandenborstel
Tandpasta
Shampoo/ douchegel (reisformaat)
Deodorant
Verfrissingsdoekjes
Pleisters
Desinfectiegel
Mondkapjes
Energy bars
Flesje drinken
Ondergoed
(Warme) sokken
Handschoenen
Damesverband (pakket voor vrouwen)


Hersluitbare zak
Belangrijk is dat de producten in een doorzichtige en hersluitbare zak worden gedaan.


Maak het persoonlijk
Als laatste -en belangrijkste- willen we je vragen om een persoonlijk kaartje te schrijven voor de ontvanger van de blessing bag. Het geven van een bemoediging kan verschil maken voor de persoon die het tasje ontvangt!


Meedoen?
Graag nodigen wij iedereen uit om mee te doen aan deze actie, zodat we zoveel mogelijk mensen in onze stad kunnen bereiken. Je kunt meedoen door zelf een Blessing Bag samen te stellen, een product te kopen, of door een brief te schrijven. Wij delen de Blessing Bags uit aan mensen die bij ons in kerk om hulp komen vragen of wij gaan zelf langs noodopvangen om de tasjes uit te delen. We houden er rekening mee dat sommige mensen tijdgebrek kunnen hebben en anderen zelf niet in de beste financiële situatie verkeren, iedereen mag meehelpen op een manier die bij hen het beste past.


Inleveren Blessing Bags
De tassen, kaarten of producten kun je inleveren bij de receptie van Shelter Haarlem aan de Eksterlaan 1, 2026 XA in Haarlem. De kerk is doordeweeks en op zondagochtend geopend.

Inleveren kan tot 30 oktober 2021.


Donaties
Ook is het mogelijk om donaties te geven. Donaties worden gebruikt om supermarktbonnen te kopen, die in de Blessing Bags worden gedaan.

Je kunt een donatie overmaken onder vermelding van ‘de Kledingbank’ naar:

NL82INGB0000717702  

t.n.v. Shelter Haarlem.


Meer weten?
Wil je meer weten over de Blessing Bags actie die vorig jaar plaats heeft gevonden? Lees hier het verhaal van Stem in de Stad Haarlem. Elly Mulder is een straatpastoor die vertelt hoe de tasjes zijn uitgedeeld en hoe deze in ontvangst zijn genomen. Klik hier voor haar verhaal.

Meer informatie
Heb je nog vragen over de actie?

Suzan Nicolai-Akopian

kledingbank@shelter-haarlem.nl

Back To Top