skip to Main Content

Kledingbank

De coronacrisis heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Daarnaast wordt door de huidige situatie de structurele armoede in Nederland meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Een grote groep mensen is nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen. De hulp die zij zo nodig hebben komt misschien nu langzaam weer op gang via buren, mantelzorg of andere instellingen, maar is lange tijd verminderd of zelfs helemaal stil te komen liggen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand tijdens deze crisis buitengesloten raakt.

Bij de vorige editie hebben we ruim 100 mensen kunnen helpen aan kleding voor deze periode, zodat ook zij van het mooie weer konden genieten. Er was zoveel kleding, schoenen, speelgoed en babyspullen gebracht dat we iedereen ruimhartig hebben kunnen zegenen. Ook was er douchegel gedoneerd en was er heerlijke koffie-to-go van onze baristabar. Bezoekers waren zichtbaar ontroerd en verbaasd. ‘Is echt alles gratis?’ Ja, we hebben alles gratis gekregen en delen het ook gratis weer uit. Zo bijzonder!

Duizendmaal dank aan alle vrijwilligers en donateurs. Mensen van binnen en buiten Shelter hebben meegeholpen. Iedereen heeft keihard gewerkt en tegelijkertijd was het ontzettend gezellig met elkaar. Ik kijk weer uit naar de volgende kledingbank eind oktober!

KLEDING INBRENG vanaf 25 oktober 2021! Wil je meehelpen?

Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen en zonder vlekken inleveren. Dit bespaart ons tijdens het sorteren heel veel werk.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus najaar/winterkleding/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor kinderen
Voor kinderen zoeken wij kleding voor alle leeftijden en voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer 
Kleding kan worden ingeleverd vanaf 25 tot 29 oktober. Op 30 oktober 2021 zullen de mensen namelijk kleding uit komen zoeken.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:
Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem
De kerk is doordeweeks en op zondag in de ochtenden open.

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL82INGB0000717702 t.g.v. Shelter Haarlem

Onder vermelding van De Kledingbank

HELP JIJ MEE?

Voor de najaarseditie van de Kledingbank op 30 oktober zijn wij opnieuw op zoek naar vrijwilligers. Vanaf maandag 25 oktober kan kleding worden ingebracht en gaan we alle kleding en spullen sorteren en beginnen de voorbereidingen.

Heb je vragen/opmerkingen of wil je meehelpen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen via het mailadres:

kledingbank@shelter-haarlem.nl

KOM JIJ OOK?

Dit najaar op 30 oktober 2021 is er opnieuw een Kledingbank in Shelter Haarlem! Wij willen hierdoor mensen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen. 

Voor het najaar is najaars- en winterkleding nodig. Dit zijn uitgaven die niet iedereen kan betalen. Volwassenen en kinderen willen we weer van fijne kleding voorzien.

Op zaterdag 30 oktober 2021 openen wij weer onze deuren voor mensen van binnen en buiten de Shelter.

We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

 MOOIE VERHALEN

Ervaringen vrijwilligers voorjaarseditie 2021:

Lois:
 ‘Heeft u toevallig nog een pak nodig?’

Anoniem:
‘Niet veel later zorgde een stoer windjasje voor de opening.’

Petra:
‘Ook toen ze zelf iets mocht kiezen dat ze complimentjes kreeg hoe mooi ze was, dat raakte haar zeer.’

Lees het complete verhaal hier:

AANMELDEN:

Back To Top