skip to Main Content

Kledingbank

Door de huidige situatie in Nederland wordt de structurele armoede meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Een grote groep mensen is nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand buitengesloten raakt.

Bij de vorige edities hebben we ontzettend veel mensen kunnen helpen aan kleding. Er was zoveel kleding, schoenen, speelgoed en babyspullen gebracht dat we iedereen ruimhartig hebben kunnen zegenen. Ook was er douchegel gedoneerd en was er heerlijke koffie-to-go van onze baristabar. Bezoekers waren zichtbaar ontroerd en verbaasd. ‘Is echt alles gratis?’ Ja, we hebben alles gratis gekregen en delen het ook gratis weer uit. Zo bijzonder!

We kijken weer uit naar de volgende editie van de kledingbank om mensen te blijven zegenen en ondersteunen.

KLEDING INBRENG voor de voorjaarseditie 23 april 2022! Wil je meehelpen? 

Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen en zonder vlekken inleveren. Dit bespaart ons tijdens het sorteren heel veel werk.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus voorjaar-/zomerkleding/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor kinderen
Voor kinderen zoeken wij kleding voor alle leeftijden en voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer 
De datum wanneer kleding kan worden ingeleverd is vanaf zondag 17 april.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:
Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem
De kerk is doordeweeks en op zondag in de ochtenden open.

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL82INGB0000717702 t.g.v. Shelter Haarlem

Onder vermelding van De Kledingbank

HELP JIJ MEE?

Op zaterdag 23 april is het weer zover, de voorjaarseditie van de Kledingbank. Hiervoor zijn we weer op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met de voorbereiding vanaf dinsdag 19 april tot en met vrijdag 22 april en op de dag zelf.

Aan het eind van de Kledingbank is het fijn als er een paar mensen willen helpen schoonmaken. We willen je vragen om dan aan te geven dat je op 23 april kan helpen van 16.00-17.00 uur.

Alle vormen van hulp zijn welkom, van een paar uurtjes tot volledig meedraaien in de organisatie. Heb je vrienden die ook graag willen komen helpen? Ze zijn van harte welkom!

Via de onderstaande link kan je jouw beschikbaarheid opgeven:
datumprikker.nl

We horen het graag als je vragen of opmerkingen hebt via kledingbank@shelter-haarlem.nl

Liefs, team kledingbank

KOM JIJ OOK?

Op zaterdag 23 april 2022 is er opnieuw een Kledingbank in Shelter Haarlem! 
Wij willen mensen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen. 

Voor het voorjaar is voorjaars- en zomerkleding nodig en dit zijn uitgaven die niet iedereen kan betalen. De kledingbank biedt de gelegenheid om voor zowel volwassenen als kinderen prachtige kleding uit te zoeken. Daarnaast ontvangt u een kopje koffie of thee en kunt u genieten van een lekker soepje. Dit jaar bieden we ook de gelegenheid om uw kinderen in de kidscorner te laten spelen, zodat u rustig kunt rondkijken tussen de kleding.

Alle mensen van binnen en buiten de Shelter zijn welkom.
We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

Inschrijving via onderstaande button:

Instagram_logo
Facebook_logo

 MOOIE VERHALEN

Ervaringen vrijwilligers voorjaarseditie 2021:

Lois:
 ‘Heeft u toevallig nog een pak nodig?’

Anoniem:
‘Niet veel later zorgde een stoer windjasje voor de opening.’

Petra:
‘Ook toen ze zelf iets mocht kiezen dat ze complimentjes kreeg hoe mooi ze was, dat raakte haar zeer.’

Lees het complete verhaal hier:

AANMELDEN:

Back To Top