skip to Main Content

Kledingbank

De coronacrisis heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Daarnaast wordt door de huidige situatie de structurele armoede in Nederland meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Een grote groep mensen is nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen. De hulp die zij eerder aangeboden kregen van buren, mantelzorg of andere instellingen is verminderd of zelfs helemaal stil te komen liggen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand tijdens deze crisis buitengesloten raakt.

Bij de laatste Kledingbank hebben wij ruim 100 personen/gezinnen kunnen helpen. Het was een bijzondere dag, die indruk maakte op zowel de vrijwilligers als de gasten. De bezoekers werden gezien en gehoord. Vrijwilligers waren ook blij om weer eens onder de mensen te zijn en naar anderen te kunnen uitreiken. In een tijd waarin sociaal contact minimaal is, was het samenzijn extra belangrijk.

KLEDING INBRENG gestart! Wil je meehelpen?

Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen en zonder vlekken inleveren. Dit bespaart ons tijdens het sorteren heel veel werk.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus voorjaar/zomer/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor kinderen
Voor kinderen zoeken wij kleding voor alle leeftijden en voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer
Kleding kan worden ingeleverd van heden tot 16 april. Op 17 april zullen de mensen namelijk kleding uit komen zoeken.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:
Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem
De kerk is doordeweeks en op zondag in de ochtenden open.

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL82INGB0000717702 t.g.v. Shelter Haarlem

Onder vermelding van De Kledingbank

Help jij mee?

Op zaterdag 17 april zal de voorjaarseditie van de Kledingbank plaatsvinden. Ook voor deze dag zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Je mag eenmalig meehelpen op 15, 16 en/of 17 april. Daarnaast zouden we ook graag een vast team willen samenstellen. Vind je het leuk om mee te helpen, mee te denken of te ondersteunen op het gebied van marketing, tekstschrijven, redactie, vormgeving of het onderhouden van de sociale media (1 a 2 uur per week), laat het ons dan weten!

Heb je vragen/opmerkingen of wil je meehelpen schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

kledingbank@shelter-haarlem.nl

of bel/app Suzan Nicolai-Akopian 06-14048861

De Richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus zullen bij alle bijeenkomsten worden nagevolgd. Voor de Kledingbank betekent dat dat we max. 10 personen tegelijk binnen mogen laten, vandaar dat aanmelden verplicht is en we hebben gekozen voor tijdsvakken. Daarnaast dragen we een mondkapje wanneer we rondlopen. 

Kom jij ook?

Dit voorjaar is er opnieuw een Kledingbank in Shelter Haarlem! Wij willen hierdoor mensen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen. 

Nu het voorjaar is begonnen is voorjaarskleding nodig. Dit zijn uitgaven die niet iedereen kan betalen. Volwassenen en kinderen willen we weer van fijne kleding voorzien.

Op zaterdag 17 april openen wij onze deuren voor mensen van binnen en buiten de Shelter. Je kan je aanmelden voor een tijdvak om langs te komen bij onze Kledingbank.

De Richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus zullen bij alle bijeenkomsten worden nagevolgd. Voor de Kledingbank betekent dat dat we max. 10 personen tegelijk binnen mogen laten, vandaar dat aanmelden verplicht is en we hebben gekozen voor tijdsvakken. Daarnaast dragen we een mondkapje wanneer we rondlopen.

We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

Back To Top