skip to Main Content

Kledingbank

Door de huidige situatie in Nederland wordt de structurele armoede meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Een grote groep mensen is nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand buitengesloten raakt.

Bij de vorige edities hebben we ontzettend veel mensen kunnen helpen aan kleding. Er was zoveel kleding, schoenen, speelgoed en babyspullen gebracht dat we iedereen ruimhartig hebben kunnen zegenen. Ook was er douchegel gedoneerd en was er heerlijke koffie-to-go van onze baristabar. Bezoekers waren zichtbaar ontroerd en verbaasd. ‘Is echt alles gratis?’ Ja, we hebben alles gratis gekregen en delen het ook gratis weer uit. Zo bijzonder!

We kijken weer uit naar de volgende editie van de kledingbank om mensen te blijven zegenen en ondersteunen.

KLEDING INBRENG VOOR DE NAJAARSEDITIE OP … DAG .. 2024 | WIL JE MEEHELPEN?

Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen, zonder vlekken inleveren en het liefst gesorteerd op geslacht en maat. Dit bespaart ons veel tijd tijdens de voorbereiding van dit prachtige evenement.

We nemen WEL kleding, schoenen, (baby)accessoires, dekbedden, koffers en beddengoed aan.
We nemen GÉÉN boeken, keukenspullen en decoratie aan.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus najaar-/winterkleding/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor baby’s en kinderen
Voor de allerkleinste tot de grootste kinderen zoeken wij kleding voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer
Vanaf … kunt u de kleding bij ons inleveren tussen 9.30 en 12.30 uur en tussen 19.30 en 21.00 uur.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:
Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL61INGB0001851622 t.n.v. Shelter Haarlem

Onder vermelding van De Kledingbank

HELP JIJ MEE?

Op ..  is het weer zover, de najaarseditie van de Kledingbank. Hiervoor zijn we weer op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met de voorbereiding vanaf ..  2024 en op de dag zelf.

Aan het eind van de Kledingbank is het fijn als we een groep mensen hebben die willen helpen schoonmaken. We willen je vragen om dan aan te geven dat je op … kan helpen van 16.00-17.00 uur.

Alle vormen van hulp zijn welkom, van een paar uurtjes tot volledig meedraaien in de organisatie. Heb je vrienden die ook graag willen komen helpen? Ze zijn van harte welkom!

We horen het graag als je vragen of opmerkingen hebt via kledingbank@shelter-haarlem.nl

Liefs, team Kledingbank

Via de onderstaande button kan je jouw beschikbaarheid weer opgeven voor de volgende editie:

Dit najaar op zaterdag … 2024 is er weer een nieuwe kledingbankeditie.

Wij willen mensen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen. Voor het voorjaar is najaars- en winterkleding nodig en dit zijn uitgaven die niet iedereen kan betalen. De kledingbank biedt de gelegenheid om voor zowel volwassenen als kinderen prachtige kleding uit te zoeken.

Net als de afgelopen editie zullen we weer gebruik maken van de grote zaal, waardoor alle categorieën van kleding en accessoires overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast bent u welkom in ons café voor een hapje en een drankje, kunt u uw kinderen laten spelen in de kidscorner en bieden wij de gelegenheid om voor u te laten bidden en/of een luisterend oor te bieden.

De afgelopen edities hebben we gemerkt dat de kledingbank veel bezoekers trekt. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee, omdat we er graag voor iedereen willen zijn. Maar door de grote hoeveelheid mensen zijn we ook genoodzaakt om gedragsregels op te stellen. We willen namelijk dat iedereen met een glimlach en een positieve ervaring weer naar huis gaat.

Gedragscode voor bezoekers

  1. Je hebt toegang tot de kledingbank op vertoon van jouw ticket in het aangegeven tijdslot. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. 
  2. Er is genoeg voor iedereen, we vullen per tijdslot bij. 
  3. Geef elkaar de ruimte en heb respect voor elkaar. 
  4. Wil je weten of de kleding goed staat? Maak gebruik van de passpiegels in de ruimte.
  5. Je draagt zorg voor jouw eigen spullen, houd tassen bij je. 

We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

 

Let op! 

Aangezien we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid willen geven om naar de kledingbank te kunnen komen, is het de bedoeling om per persoon 1 ticket te reserveren. Daarbij is het niet mogelijk om nog iemand aan te melden via het opmerkingenveld. Het is de bedoeling dat iedereen een eigen ticket heeft (met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar). Het ticket wat u vervolgens gemaild krijgt is uw toegangsbewijs voor 1 persoon.

 

 

Voor de volgende editie zal de aanmeldknop weer worden geactiveerd.

VOLG ONS

Instagram_logo
Facebook_logo

AANMELDEN VOLGT…

STEUN ONS

TERUGBLIKKEN

Schrijf je in voor de uitnodiging van de Shelter Kledingbank edities

* indicates required
Back To Top