skip to Main Content

Kledingbank

Door de huidige situatie in Nederland wordt de structurele armoede meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Een grote groep mensen is nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand buitengesloten raakt.

Bij de vorige edities hebben we ontzettend veel mensen kunnen helpen aan kleding. Er was zoveel kleding, schoenen, speelgoed en babyspullen gebracht dat we iedereen ruimhartig hebben kunnen zegenen. Ook was er douchegel gedoneerd en was er heerlijke koffie-to-go van onze baristabar. Bezoekers waren zichtbaar ontroerd en verbaasd. ‘Is echt alles gratis?’ Ja, we hebben alles gratis gekregen en delen het ook gratis weer uit. Zo bijzonder!

We kijken weer uit naar de volgende editie van de kledingbank om mensen te blijven zegenen en ondersteunen.

KLEDING INBRENG VOOR DE VOORJAARSEDITIE OP ZATERDAG 15 APRIL 2023 | WIL JE MEEHELPEN?

Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen, zonder vlekken inleveren en het liefst gesorteerd op geslacht en maat. Dit bespaart ons veel tijd tijdens de voorbereiding van dit prachtige evenement.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus voorjaar-/zomerkleding/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor baby’s en kinderen
Voor de allerkleinste tot de grootste kinderen zoeken wij kleding voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer
De datum wanneer kleding kan worden ingeleverd is vanaf zondag 10 april t/m donderdag 13 april 21.00 uur.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:
Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem
De kerk is doordeweeks en op zondag in de ochtenden open.

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL61INGB0001851622 t.n.v. Shelter Haarlem

Onder vermelding van De Kledingbank

HELP JIJ MEE?

Op zaterdag 15 april 2023 is het weer zover, de voorjaarseditie van de Kledingbank. Hiervoor zijn we weer op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met de voorbereiding vanaf dinsdag 11 april tot en met vrijdag 14 april en op de dag zelf.

Aan het eind van de Kledingbank is het fijn als we een groep mensen hebben die willen helpen schoonmaken. We willen je vragen om dan aan te geven dat je op 15 april kan helpen van 16.00-17.00 uur.

Alle vormen van hulp zijn welkom, van een paar uurtjes tot volledig meedraaien in de organisatie. Heb je vrienden die ook graag willen komen helpen? Ze zijn van harte welkom!

We horen het graag als je vragen of opmerkingen hebt via kledingbank@shelter-haarlem.nl

Liefs, team Kledingbank

Via de onderstaande button kan je jouw beschikbaarheid opgeven:

Op zaterdag 15 april 2023 is er opnieuw een Kledingbank in Shelter Haarlem! 

Wij willen mensen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen. Voor het voorjaar is voorjaar- en zomerkleding nodig en dit zijn uitgaven die niet iedereen kan betalen. De kledingbank biedt de gelegenheid om voor zowel volwassenen als kinderen prachtige kleding uit te zoeken.

Net als de afgelopen editie zullen we wederom gebruik maken van de grote zaal, waardoor alle categorieën van kleding en accessoires overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast bent u welkom in ons café voor een hapje en een drankje, kunt u uw kinderen laten spelen in de kidscorner en bieden wij de gelegenheid om voor u te laten bidden en/of een luisterend oor te bieden.

Alle mensen van binnen en buiten de Shelter zijn welkom.
We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

Inschrijving via onderstaande button:

Instagram_logo
Facebook_logo

VOORJAARSEDITIE 15 april 2023
aanmelden:

(binnenkort kan je je hier weer aanmelden als vrijwilliger. Bezoekers kunnen zich al aanmelden)

 MOOIE VERHALEN

Ervaringen bezoekers najaarseditie 2022:

B en M:
B. vertelt bij binnenkomst dat hij vorig jaar met zulke goede en mooie kleding en cadeaus thuiskwam, dat M. nu zelf mee wilde. Ze hopen vooral weer speelgoed te vinden wat ze de kleine op haar verjaardag kunnen geven. Dat was vorig jaar zo fijn!

K:
K. is zo dankbaar voor het licht wat schijnt door al die mensen deze dag. Ze vindt het zo bijzonder dat al die mensen zoveel werk voor hen wilden verzetten om dit mogelijk te maken. K is twee keer gevlucht.

O en O:
“We willen niet weg! De sfeer hier is zo positief en rustig. De kinderen willen alleen maar blijven spelen. We krijgen ze niet meer mee!”

Lees de complete verhalen hier:

Back To Top