skip to Main Content

Kledingbank 28 november 2020

Op één van de stoelen zit een oude man. Hij is slechtziend. Voor hem zit een vrijwilliger geknield. Ze doet zijn schoenen uit en past een mooi paar bij hem aan. Het doet mij denken aan Jezus die de voeten van zijn discipelen waste. De schoenen zaten goed. De man wordt weer begeleid door een andere vrijwilliger, die hem helpt met het uitzoeken van een nieuwe jas.

Deze momentopname illustreert de sfeer die bij de Kledingbank heerste op zaterdag 28 november. Elk uur waren er dertig mensen die allemaal persoonlijk werden geholpen in het uitzoeken van kleding en speelgoed voor Sinterklaas. Op deze manier hebben wij ruim 100 personen/gezinnen kunnen helpen. Het was een bijzondere dag, die indruk maakte op zowel de vrijwilligers als de gasten. Mensen die in hun dagelijks leven vaak tussen wal en schip vallen, werden gezien en gehoord. Vrijwilligers waren ook blij om weer eens onder de mensen te zijn en naar anderen te kunnen uitreiken. In een tijd waarin sociaal contact minimaal is, was het samenzijn extra belangrijk. Ik ervoer heel sterk dat deze dag en alle voorbereidingen door God gedragen werden en dat Zijn liefde daar aanwezig was.

Veel bezoekers gingen emotioneel weer naar huis.

“Waarom doen jullie dit?”
“wat bijzonder!”
“wat hadden we dit nodig!”

…klonk het bij het weggaan. Ze waren geraakt, omdat dit voor hen georganiseerd was. Hun nood werd gezien en erkend. Voor iedereen was er kleding genoeg en ze mochten meenemen wat ze nodig hadden. Ook was er nieuw speelgoed, dat voor hen ingepakt werd om op pakjesavond te kunnen geven. Kinderen keken ernaar met glunderende ogen. Ouders, die zich zorgen hadden gemaakt hoe ze dit jaar cadeaus konden kopen, vonden het zo bijzonder dat iemand aan hen dacht.

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de vele vrijwilligers en de mensen die kleding en geld hebben gedoneerd. Niet eerder hebben we zoveel kleding ingezameld voor de Kledingbank en hebben er zo veel vrijwilligers meegewerkt aan de organisatie! Wat ik bijzonder vind, is dat ook mensen van buiten de kerk geholpen hebben. Iedereen echt super bedankt!

De kleding die over is gebleven, hebben wij geschonken aan Stichting Woord en Daad Kringloopwinkel in Schalkwijk. De opbrengsten hiervan gaan naar goede doelen en ook organiseren zij iedere maand een gratis inloop dag voor mensen van de Voedselbank.

Op zaterdag 17 april zal de voorjaarseditie van de Kledingbank plaatsvinden. Ook voor deze dag zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Je mag eenmalig meehelpen op 15, 16 en/of 17 april. Daarnaast zouden we ook graag een vast team willen samenstellen. Vind je het leuk om mee te helpen, mee te denken of te ondersteunen op het gebied van marketing, tekstschrijven, redactie, vormgeving of het onderhouden van de sociale media, laat het ons dan weten! Je kan mailen naarkledingbank@shelter-haarlem.nlof bellen/appen met Suzan Nicolai-Akopian (06)14048861.

Suzan Nicolai-Akopian

(klik hier voor de flyer in pdf)

KLEDINGBANK 2021 – HELP JE MEE?

Kledinginbreng
Heb je kleding liggen die je niet meer draagt? En wil je die schenken aan kwetsbare gezinnen? Fijn! Hierbij een aantal praktische punten: Voor alle kleding geldt: graag gewassen en zonder vlekken inleveren. Dit bespaart ons tijdens het sorteren heel veel werk.

Kleding voor volwassenen
Wij ontvangen graag kleding voor dit seizoen, dus voorjaar/zomer/-schoenen; Ook ontvangen wij graag zakelijke kleding. Veel mensen zoeken een baan en hebben geschikte kleding nodig om te solliciteren.

Kleding voor kinderen
Voor kinderen zoeken wij kleding voor alle leeftijden en voor zowel meisjes als jongens.

Wanneer
Kleding kan worden ingeleverd van 1 april tot 16 april. Op 17 april zullen de mensen namelijk kleding uit komen zoeken.

Locatie
De kleding kan worden ingeleverd bij de kerk:

Shelter Haarlem – Eksterlaan 1 – 2026 XA Haarlem
De kerk is doordeweeks en op zondag in de ochtenden open.

Donaties
Wij zouden enorm blij zijn met een (kleine) donatie. Naast het aanschaffen van cadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden.

NL82INGB0000717702 t.g.v. Shelter Haarlem
Onder vermelding van De Kledingbank

VRIJWILLIGERS:
Om dit allemaal mogelijk te maken zijn we op zoek naar nieuwe teamleden en diverse vrijwilligers! Vrijdag 16 april zal alles in de kerk worden klaargezet. Zaterdag 17 april openen wij onze deuren voor mensen van binnen en buiten de Shelter. Je kunt je aanmelden voor een paar uurtjes, een dagdeel of de hele dag. We hebben natuurlijk ook vrijwilligers nodig die in de weken voorafgaand aan het weekend van 17 april helpen met alle voorbereidingen voor de Kledingbank!

Aanmelden vrijwilligers/vragen/opmerkingen:
Lijkt het je leuk om hierin mee te denken en mee te draaien? Of wil je meer informatie? Je kan mailen naar: kledingbank@shelter-haarlem.nl of bel/app met Suzan Nicolai-Akopian (06)14048861.

De Richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus zullen bij alle bijeenkomsten worden nagevolgd!

Back To Top