skip to Main Content

Lesbos

23 jaar geleden  kwamen wij vanuit Amsterdam in Velserbroek wonen. We ervoeren dat God ons naar iets nieuws riep. Na een korte tijd van zoeken, besloten we dat Shelter (toen nog Berea) ons ‘thuis’ zou worden. En dat is het nog steeds. In de tussentijd hebben we ontzettend  veel gedaan, geleerd, beleefd en nieuwe vrienden gemaakt. Maar vooral zijn we ook heel erg gegroeid in onze relatie met God.

Al vanaf het begin van ons huwelijk hebben we gedroomd en gedacht over op reis gaan en werken in Gods Koninkrijk. En dan vooral op die plekken waar de nood groot en intens is. Afgelopen september sprak God tot ons allebei over het verkopen van ons huis. Op de vraag om een teken van Grace op een zondagavond, stond er op de volgende ochtend een te koop bord in onze voortuin! Toen wisten we zeker dat God ons vroeg ons huis te verkopen. En dat was snel verkocht!

Maar wat nu? Samen met God onderzochten we meerdere mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we besloten om als vrijwilligers te gaan werken voor EuroRelief op het eiland Lesbos in Griekenland. Daar zullen we ons gaan inzetten voor de vele vluchtelingen in kamp Moria. Maar ook zullen we de vrijwilligers daar op alle fronten gaan ondersteunen. Het Corona virus heeft ons vertrek vertraagd en het plan is nu om in juli voor onbepaalde tijd af te reizen naar Griekenland.

Het wordt geen definitief afscheid van jullie. Shelter blijft ook voor nu nog ons thuis. We proberen een paar keer per jaar even terug te komen om jullie en onze familie weer even te ontmoeten. We ervaren het als een grote stap en als een avontuur en merken dat God bij iedere stap voor ons uitgaat. We hopen voor ons vertrek nog velen van jullie te kunnen zien. In juni hopen we ook ons verhaal te kunnen delen via livestream.

‘Wie een verschoppeling onderdrukt, beledigt zijn Schepper. Wie zich over een arme ontfermt, eert God’

Spreuken 14:31

Lieve groeten van

Henk en Grace

Back To Top