skip to Main Content

1. Wie ben je en hoelang kom je al in Shelter?

Ik ben Kim Russ, 36 jaar, getrouwd met Wesley en moeder van 2 heerlijk actieve kinderen, Roan (8) en Lisa (4). Toen Wesley 8 jaar geleden voor het eerst in de Shelter kwam en gelijk vond wat hij zocht, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Na eerst een tijdje de kat uit de boom gekeken te hebben, ging ik 5 jaar geleden de Alpha cursus doen.

2. Wat vind je van onze gemeente? (Wat spreekt je aan in de dienst? Kan je iets zeggen over het klimaat binnen de gemeente?)

Vanaf het begin dat ik in Shelter kwam heb ik me welkom gevoeld, mensen staan klaar om je welkom te heten en om je te woord te staan. Het welkomstteam doet hierin echt een fantastisch werk. Daarnaast houd ik van de muziek en aanbidding en een goede boodschap waar (denk ik) iedereen wel wat mee kan, en ik dus ook.

3. Hoe en wanneer heb jij Jezus leren kennen?

Mijn insteek om de Alpha cursus te gaan doen was om het christelijk geloof te gaan snappen. Maar gelijk aan het begin werd ik uitgedaagd om te gaan onderzoeken ‘Is er meer?’ Dat heb ik gedaan en dan laat God Zichzelf vinden. Ik ging God vragen om hulp bij dagelijkse dingen en merkte telkens dat God iets deed. Zo bad ik in die periode, na een gesprek met een vriendin die klaagde over een probleem dat inmiddels was opgelost, ‘Heer, laat mensen me bellen op het moment dat ze een probleem hebben, zodat ik ze dan kan helpen.’ Vervolgens werd ik een week lang elke dag door iemand anders gebeld voor hulp. Ik was overtuigd, ik kon het niet meer als toeval af blijven schuiven.

4. Wat is jouw passie?

Mijn passie is om het Koninkrijk van God in onze familie en vrienden te zien werken. Aangezien wij beiden out-of-the-blue tot geloof zijn gekomen, zijn onze familie en vrienden (nog) niet christelijk. Ik vind het heerlijk om te zien hoe God door ons heen werkt; als Wesley voor mijn stiefvader zijn rugpijn mag bidden, waarna hij zijn werk als dakdekker weer kan oppakken. Als een vriend zegt ‘In het begin vond ik het maar niks, maar nu ik zie hoe jullie veranderd zijn vind ik het toch heel mooi. Ik zal ook eens in de bijbel gaan lezen’. Als we mogen bidden voor vervulling van de Heilige Geest bij onze beiden oma’s en één oma een paar weken later zegt ‘Het heeft gewerkt, ik ben echt niet meer alleen!’. Ik kijk uit naar het moment dat steeds meer familieleden en vrienden Jezus leren kennen.

5. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als diëtist in mijn eigen praktijk. Samen met nog 2 diëtisten doen we spreekuur in verschillende huisartsenpraktijken in Santpoort en Beverwijk. Ik ben gespecialiseerd in oncologie en ondervoeding, waardoor ik veel huisbezoeken doe. Ik vind het een enorm mooi vak en het is bijzonder een ondersteunende rol te mogen vervullen in het ziekteproces van mensen.

6. Welke taak heb jij binnen Shelter?

Ik ben actief binnen Shelter Care en bij Just Bloom. Wesley en ik zijn binnen Shelter Care gestart met Sozo. Het is enorm gaaf om God aan het werk te zien in iemands leven. Elke keer als iemand komt, zien we God openbaringen en herstel geven en zien we Hem leugens vervangen voor waarheid. Zo krachtig en mooi!

7. Heb je nog een leuke anekdote wat je hebt meegemaakt in de gemeente?

Toen onze dochter Lisa geboren werd, moest ze worden opgenomen op de intensive care van het VU. Wat me enorm geraakt heeft, was dat er zoveel mensen uit de gemeente klaar stonden om er voor ons te zijn en ons te helpen. Ik kwam toen nog maar 9 maanden in de Shelter en kende nog niet zoveel mensen, maar toch werd er 3 weken lang voor ons gekookt, werd er vanuit de huisgroep voor Lisa gebeden en ontvingen we bloemen.

8. Wat zou je graag nog aan ons kwijt willen?

Als er 1 ding is wat voor mij een enorm verschil maakt tussen wel of niet naar de kerk gaan (naast het geloof zelf uiteraard), is dat het zijn van een familie met elkaar. Realiseer je dat we met elkaar gemeente zijn; dat we met elkaar familie zijn, elkaar bemoedigen, er voor elkaar zijn als dat nodig is en elkaar niet veroordelen. Met elkaar doen we dat en daar ben ik zo enorm dankbaar voor!

Back To Top