skip to Main Content

1. Wie ben je en hoelang kom je al in Shelter?

Mijn naam is Juliette Vroom. Ik woon in het centrum van Haarlem samen met mijn dochter Lisa van 17 jaar. Nadat ik op een bijzondere manier tot geloof ben gekomen ben zijn we, nu al 14 jaar geleden, de Shelter binnen gestapt. Ik weet nog goed dat ik die dienst alleen maar gehuild heb en ik merkte dat dit een goede plek voor ons was.

2. Wat vind je van onze gemeente? (Wat spreekt je aan in de dienst? Kan je iets zeggen over het klimaat binnen de gemeente?)

Ik vind de aanbidding geweldig, goede muziek(soms wat te hard) en een duidelijke aanwezigheid van de Heilige Geest tezamen met een echte en goede boodschap. De gemeente ervaar ik meestal als warm en open en ook als familie waar ik mezelf mag zijn.

3. Hoe en wanneer heb jij Jezus leren kennen?

Ik heb Jezus 14 jaar geleden leren kennen toen ik zwaar in de put zat. Een christelijke buurvrouw vroeg of ze voor me mocht bidden. Toen ik dat toeliet heb ik gelijk mijn hart aan de Heer gegeven en dat was een begin van de rest van mijn leven!(nooit meer zo’n goede keuze gemaakt;-))

4. Wat is jouw passie?

Mijn passie is Jezus, mijn dochter en mensen. Ik probeer naar mensen te kijken met de ogen van Jezus wat niet altijd gemakkelijk is maar wel mooi. In mijn werk kom ik veel gebrokenheid tegen en met Jezus is er altijd een weg. Die probeer ik binnen mijn mogelijkheden te vinden.

5. Wat doe je in het dagelijks leven?

Sinds afgelopen maart ben ik coördinator van Stichting Present Haarlem. Stichting Present werkt voor vrijwilligers die graag iets voor een ander willen doen en vormt een brug naar maatschappelijke instanties die mensen kennen die hulp kunnen gebruiken. Ik kom dus op plekken waar het donker is en kan, samen met de vrijwilligers, helpen om het lichter te laten worden. Als jij of je vriendengroep of @homegroep ook eens mee wilt doen, mail me dan juliette@presenthaarlem.nl

6. Welke taak heb jij binnen Shelter?

Ik ben steward in het hospitality team. Samen met een vriendin sta ik achter de counter en probeer zoveel mogelijk bruggen te slaan tussen mensen en teams. Ook organiseer ik een nieuwe basiscursus Cleansing Stream dat dit voorjaar weer zal starten in Haarlem.

7. Heb je nog een leuke anekdote wat je hebt meegemaakt in de gemeente?

Ik weet nog dat we een jaar of 12 geleden actief waren met dans en een theaterstuk op de Grote markt in Haarlem. Super om actief en interkerkelijk in de stad bezig te zijn!

8. Wat zou je graag nog aan ons kwijt willen?

Ik hoop dat we met elkaar als familie steeds blijven groeien naar Jezus. Ook hoop ik dat we als Shelter ons steeds meer ook interkerkelijk gaan inzetten voor Haarlem en omgeving.

Back To Top