skip to Main Content

Meimaand = cadeaumaand

Door: Marleen Kousbroek

Afgelopen maand hebben we moederdag gevierd en op een aantal groepen werd daar aandacht aan besteed. Ook bij mij thuis hadden de kinderen flink hun best gedaan om mij in het zonnetje te zetten.

Ik kreeg een ontbijt op bed, zelfgemaakte bloemzaadbommen, veel chocola en geschreven woorden. En dat laatste cadeau raakte mij wel het meest. Een van onze kinderen had verspreid in de woonkamer kleine briefjes geplakt met daarop bemoedigende teksten over mijn identiteit. Dus als ik een la opentrok, of iets uit een kastje pakte vond ik vaak zo’n briefje. Het waren er wel 12! Ik was er best van ontdaan en realiseerde me hierdoor opnieuw hoeveel invloed woorden kunnen hebben. Daarmee hebben we iets heel krachtigs in handen. Positieve woorden spreken en kinderen bevestigen kunnen echt verschil maken. Dus wil ik mijzelf en jou ook aanmoedigen om leven, waarheid en bemoediging te blijven spreken.

Dit even over cadeau’s voor moederdag. Een ander cadeau is voor iedereen beschikbaar!

Daar hebben de jongste kinderen over geleerd……

Bij de kinderen van 0 t/m 3 jaar begonnen we al vroeg met het vieren van Pinksteren. Eerst lieten we met het blazen tegen een windmolentje zien dat iets wat je niet kunt zien, toch bestaat. Daarna lazen we het verhaal over het cadeau dat Jezus voor zijn vrienden had en ook voor ons. Met alle kinderen in een kring hebben we gebeden dat de Heilige Geest hen zou vervullen, zodat de kinderen troost, kracht, moed en blijdschap zouden ervaren en uit kunnen delen. We zongen over de liefde van Jezus voor alle kleine kinderen en grote mensen. En dat zijn liefde zo diep als de zee en hoog als de lucht is. En om het feest compleet te maken, werden er mooie kronen gemaakt met kleurrijke vlammetjes. Wat fantastisch dat dit cadeau voor jong en oud beschikbaar is!

Zodoende dus: meimaand = cadeaumaand.

Back To Top