skip to Main Content

Deze stream veronderstelt een bepaalde basiskennis. Binnen deze stream ga je dieper in op verschillende onderwerpen. Je krijgt lessen over de achtergrond van de Bijbel, hoe je kunt groeien in leiderschap en lessen die dieper ingaan op je persoonlijke ontwikkeling.

Dit is het programma dat we het komende jaar aanbieden binnen deze stream:

Leiderschapstraining

Datum: 6 december 2023 + 10 april 2024
Kosten: gratis
Spreker: Walfried Giltjes & Michiel Santman

Als gemeente hechten we aan het belang van gezond leiderschap. Michiel Santman schreef over gezond leiderschap het volgende:

Gezond leiderschap is het vermogen van een leider om naar zichzelf te kijken en zich af te vragen of hij gezond in elkaar steekt. Zelfkennis en zelfreflectie is hierbij van belang. Gezond slaat op de manier waarop hij leiding geeft en hoe gezond dat voor hemzelf en anderen is.

Het ontwikkelen van gezond leiderschap is een continu proces. Dit jaar besteden we twee avonden aan het ontwikkelen van leiders. Ben je een leider in Shelter of op je werk dan ben je van harte uitgenodigd.

Discover your Bible

Datum: 16, 23 + 30 april 2024
Kosten: gratis
Spreker: Tim Karreman

Valt er dan nog iets te ontdekken of snap je alles al wat er staat? Ben je ook wel eens begonnen bij bladzijde 1 in Genesis met het voornemen het hele boek door te lezen?
Wellicht ben je dan ergens in Klaagliederen al vastgelopen of heb je het met een boel discipline gered tot het eind van Openbaring.
Heb je nu ook de grote lijn te pakken, zie je door alle versnipperde puzzelstukjes de verzameling schitterende foto’s en heb je het Origineel ontdekt?
Snap je wat het evangelie zo anders maakt als de wetten en regels die je tegen komt in Leviticus?

We lezen allemaal de Bijbel om meer van God te ontdekken en soms lijkt het erop dat de God van het Oude Testament zo anders is dan hoe Jezus God laat zien.
En misschien is dat ook wel zo. Jezus zegt dat niemand voor Hem, God echt gezien heeft. Mozes niet en die was toch echt een vriend van God, David niet, en die was toch echt een man naar Zijn hart.
Maar uiteindelijk zegt Jezus tegen Zijn discipelen: Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien!

Deze avonden zijn voor de doorknede Bijbel fan en de beginnende lezer een unieke ervaring met doorkijkjes die je (opnieuw) in verwondering brengen over het enorm goede nieuws van het Evangelie!

Ps: heb je je wel eens afgevraagd waarom Mattheus in zijn opening een lijst met namen geeft, hij telt ze zelf voor ons uit: 3 keer 14 stuks, maar als jij en ik ze natellen, kom je maar tot 2 keer 14 en één keer dertien….

Kon Mattheus niet tellen, of kunnen wij dat niet? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer gaan we samen vinden….

Back To Top