skip to Main Content

Kernwaarden

Binnen Shelter Care werken we vanuit de volgende kernwaarden:

 • Opbouwend: Alles is mogelijk bij God, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt. De focus ligt op een hoopvolle toekomst.
 • Uitdagend: Iedereen heeft een volgende stap. We geloven dat je zelf de regie over je leven kunt nemen.
 • Vernieuwend: We geloven dat je denken vernieuwd kan worden met hoopvolle gedachtes. We focussen op volledig herstel van pijn uit het verleden.
 • Bevrijdend: We zijn gemaakt om in volledige vrijheid te leven. Door dichter bij en met God te leven kan je het goud wat God in je heeft gelegd volledig gaan benutten.
 • Vrijgevig: We zijn er om een zegen te zijn voor anderen.

 

Opbouw zorg binnen Shelter-Haarlem

SHELTER CARE

01. Zorg Maatschappelijk

Financieel

Samen met jou onderzoeken we je inkomsten en uitgaven. We bekijken hoe jij verbetering in jouw situatie aan kunt brengen en wat je nodig hebt. Vanuit de diaconie kunnen wij eventueel financieel ondersteuning bieden.


Kledingbank

Kledingbank najaar 2020

Dit najaar zal de Kledingbank nieuw leven in worden geblazen. Vele gezinnen die het hard nodig hebben, zullen worden voorzien van kleding. Om dit te kunnen realiseren, hebben we jouw hulp nodig! Heb je winterkleding die je niet meer gebruikt? Lever het bij Shelter Haarlem in. Dan krijgen jouw kleren een nieuw leven.

De coronacrisis heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Daarnaast wordt door de huidige situatie de structurele armoede in Nederland meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Vanaf eind maart is een grote groep mensen nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen. De hulp die zij eerder aangeboden kregen van buren, mantelzorg of andere instellingen is verminderd of zelfs helemaal stil te komen liggen. Daarom biedt Shelter graag een steuntje in de rug.

Meer informatie over de kledingbank en hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger vind je op:

https://www.shelter-haarlem.nl/kledingbank/

02. Zorg voor jezelf.

Shelter Herstel

Heb je behoefte aan gebed, dan kan je op vrijdagavond om de week zonder afspraak de kerk binnenlopen tussen 20.00 en 21.00 uur. Binnen Shelter Herstel werken we volgens de Spirit Connection-methode. Spirit Connection is een bediening van innerlijke genezing die ontwikkeld is om kwesties te genezen, die ons verhinderen om te wandelen in persoonlijke vrijheid, geestelijke heelheid en bloeiende relaties.

Shelter Herstel is beschikbaar van september tot en met juni. Houd de agenda in de gaten, hierop staan de data vermeld.

Duur: 30 minuten
Deelname: gratis

Voor meer informatie klik hier.

03. Zorg voor elkaar

Ziekenbezoek

Er staan mensen klaar om bij je langs te komen en voor je te bidden. Wanneer je ziek bent en niet meer in de gelegenheid bent om naar de diensten of naar Shelter Herstel te komen, kunnen we bij je thuis afspreken. In een grote en groeiende gemeente is het niet altijd inzichtelijk wanneer iemand ziek is, dus geef het aan wanneer je behoefte hebt aan bezoek en we nemen contact met je op.


Gebedsmail

Zeven dagen per week zijn er mensen die thuis meebidden voor de noden en behoeften van onze gemeenteleden. Wanneer je door ziekte niet meer in de gelegenheid bent om naar de diensten of naar Shelter Herstel te komen, zijn de bidders d.m.v. de Gebedsmail toch op de hoogte van je gebedspunten. We maken de Gebedsmail 1 keer per maand en verwerken hierin ieders eigen update.

Vanuit Shelter Care bieden we zorg aan mensen die dat nodig hebben. Na een aanvraag nemen we contact op en kijken we waar je behoefte aan hebt, welke zorg er nodig is en wat wij vanuit Shelter kunnen bieden. Naar aanleiding daarvan verwijzen we je naar de juiste plek.

Hieronder kun je je aanmelden als je een nood hebt of als je graag wilt meewerken in het team.

Ik meld me aan / ik heb een nood:


  Ben je lid van Shelter-Haarlem?
  JaNee

  Wil je meewerken? Meld je hier aan.


   Praktische hulpFinanciële hulpShelter HerstelSOZOOverig

   Wij zijn SEM

   Shelter-Haarlem wil transparant zijn en zich in conflicten corrigeerbaar opstellen.
   Wanneer er sprake is van (een vermoeden van) machtsmisbruik door leidinggevenden dan kan er contact worden opgenomen met de onafhankelijke vertrouwenspersoon van SEM waarbij Shelter is aangesloten. Klik hier voor meer informatie.

   Back To Top