Down to Earth en Shelter Herstel zijn afgelopen jaar samengegaan

Door: Rob Zwemmer en Joost van Wijk

Sinds april dit jaar komen Down to Earth en Shelter Herstel samen in de kleine zaal van Shelter. Het intieme karakter van Down to Earth is behouden gebleven en de aanbidding wordt begeleid door het muziekteam van Down to Earth, neemt een prominente plaats in. We hebben de afgelopen tijd ervaren dat het bijzonder is om samen te komen met een centrale aanbidding en tegelijkertijd een keuze te hebben om er ‘gewoon te zijn’. Om te ontspannen in Zijn tegenwoordigheid, of (ook) gebed te kunnen ontvangen in de zaal of in een aparte ruimte. Net waar je behoefte aan hebt. De avonden hebben een kleinschalig karakter; bij Down to Earth zijn er gemiddeld 20 mensen, daarnaast komen er gemiddeld 8 mensen voor gebed bij Shelter Herstel.

HOE werkt Down to Earth?

Het is een ontdekkingsreis, met de heerlijke ontspanning dat wij niet hoeven te presteren maar dat wij er zijn en God door ons heen mag werken. Elke avond is anders maar we zien elke keer Gods hand in de avond. De aanbidding is bijzonder met rust en vrijheid om te aanbidden zoals jij wilt. Het is ons verlangen dat mensen door de aanbidding heen God ontmoeten en zijn aanraking ervaren.

Wij spelen met een kleine band. Het aanbiddingsteam bestaat uit muzikanten en zangers die een goede vaardigheid op hun instrument(en) hebben. Tijdens de avond zoekt het hele team (ook bidders en leiding) naar de woorden, gebeden en nummers voor dat moment. De nummers liggen van te voren niet vast en soms ontstaan er spontaan nieuwe liederen.

Hoe werkt Shelter Herstel?

In de bijbel worden we opgeroepen om met onze moeiten naar Jezus Christus te gaan; Hij wil ons rust geven en naar geest, ziel en lichaam herstellen. De Heer Jezus staat altijd klaar om de verlorene in Zijn hart te sluiten en de verdrukte op te richten. Ook vanuit onze eigen ervaring kunnen wij vertellen hoe liefdevol de Heer Jezus ons omarmd, bevrijd en genezen heeft en ons verder leidt in een proces van herstel.

Je kunt je bij binnenkomst aanmelden bij de receptie tafel in de kleine zaal. Daar kan je een formulier invullen met gebedswensen. Dit formulier gaat naar een team van drie bidders, die dit voorleggen aan God om een openbaring te vragen. Daarna word je gehaald door iemand uit dat gebedsteam en wordt de tijd genomen om naar je te luisteren en voor je te bidden ( ca. 30 minuten).

In de tijd dat je wacht om gehaald te worden, maar ook nadat er met je gebeden is, kan je plaats nemen in de zaal waar live aanbiddingsmuziek wordt gespeeld.

Belangrijk is om te weten dat je één keer kunt komen, maar dat dit uiteraard ook vaker mag. Onze ervaring is dat wanneer de mensen regelmatig komen zij makkelijker door een proces van genezing gaan. Wij kunnen je dan ook beter helpen uit te zoeken op welke andere manieren je eventueel verder geholpen zou kunnen worden.

Wanneer is er Down to Earth en Shelter Herstel?

Down to Earth en Shelter Herstel is open voor iedereen en zijn er samen om de 4 weken op de vrijdagavond in de even weken, van 20:00 tot 21:30. Daarnaast is Shelter Herstel ook op de tussenliggende even weken op vrijdagavonden.  Je kunt voor Shelter Herstel binnenlopen van 20:00uur tot 21:00 uur. De juiste data staan op de Shelter website agenda.