skip to Main Content

Shelterkids – Actiemaand

Door: Marleen Kousbroek

Kinderwerkopleiding Royal Mission

In september zijn 4 kinderleiders en een hulptiener gestart met de kinderwerkopleiding van Royal Mission. Online volgden we lessen over o.a. passie voor het kinderwerk, teamvorming, kinderen in hun kracht, verhalen tot leven brengen en zingen met kinderen. Individueel gingen we aan de slag met lesopdrachten en daarna kwamen we als leerteam bij elkaar om het huiswerk te bespreken. De lessen hebben ons enorm geïnspireerd en veel geleerd. En wat een absolute meerwaarde had was het samen komen als leerteam.

We hebben ervaringen uitgewisseld, elkaar uitgedaagd, bemoedigd, veel lol gehad en leerden elkaar een stuk beter kennen. Binnenkort mogen we ons certificaat in ontvangst nemen. En als teamleider ben ik enorm trots op mijn mede studenten Marion, Jeltje, Corine en Sebastiaan die de opleiding helemaal voltooid hebben en vol enthousiasme het geleerde in praktijk brengen. In het volgende schoolseizoen verwachten we weer met een nieuw team de opleiding te kunnen volgen. En zo groeit ons team kinderleiders in kracht, kennis, ervaring, passie en onderlinge relatie!

Meimaand – actiemaand

We willen echter ook groeien in aantal. En daarvoor hebben we de meimaand uitgeroepen tot actie maand. Op verschillende manieren zullen we het kinderwerk onder de aandacht brengen en iedereen vragen een rol bij Shelterkids te overwegen. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om een steentje bij te dragen. Zelfs als je niet daadwerkelijk onder de kinderen wil zijn, kun je toch van grote betekenis zijn. Bijvoorbeeld door het spelen van een sketch op een kids event, meewerken in de Shelterkids Worship Band, events mee-organiseren, helpen een kinderhoek in de tuin te realiseren etc. etc. Maar uiteraard hebben we ook mensen nodig die op zondagochtend een programma verzorgen, de jongste kinderen verzorgen of met de tieners prikkelende gesprekken voeren.

High tea voor de kinderleiders

Op zaterdag 21 mei krijgen de kinderleiders en hun gezinsleden een high tea aangeboden om hen te bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen. Hier mogen ze ook mensen mee naar toe nemen die interesse hebben om bij het kinderwerk te komen. We vertellen graag over het kinderwerk en je kunt kennis maken met team Shelterkids. Op welke andere manieren we actievoeren, hou ik nog even geheim……

Back To Top