skip to Main Content

Shelterkids | december

Door: Sanne Zweers

Het werd weer eens tijd om een stukje te schrijven over onze geweldige, krachtige shelterkidsgroep!

Sinds ik vanaf september 2023 gestart ben als Shelterkids teamleider heb ik mij meteen gestort op onze grootste uitdaging, namelijk het “tekort” aan kinderleiders. Door het tekort aan leiders zitten de kinderen er helaas vaak bij in de dienst.

Nu ben ik iemand die van aanpakken houdt en ik geloof dat er altijd een oplossing is voor uitdagingen. Er is niets te groot om te kunnen dromen voor God!

Zo ben ik aan de slag gegaan met denken en dromen en hier kwam het volgende uit:

Mijn droom: dat de kinderdiensten zo vol van Gods liefde zijn dat het zich verspreidt over de kerk en Haarlem, zodat iedereen wil proeven van Gods Geest en de vrijheid die hier aanwezig is.

We gaan vanaf Januari starten met thema’s die elke maand terugkomen! En we starten elke eerste zondag van de maand met een te gekke kinderdienst. Hierbij zijn alle kinderen samen in zaal 2 en zullen we zingen, dansen, community hebben, lachen, plezier hebben en leren over Gods liefde en het verlangen naar de relatie met God zien groeien. Denk aan jongens tegen de meiden spellen, samen lol hebben, maar ook diepgang in gesprekken in hoe we er voor elkaar kunnen zijn!

De tweede en derde zondag zullen we lessen geven over het thema dat gestart is op de eerste zondag van de maand. Hiervoor gaan we uiteen met twee groepen :
– middenbouw (4 tot 8) en bovenbouw (8 tot 12).
– onderbouw 0 tot 4 blijft zoals het is.

De laatste zondag van de maand zullen we een themafilm laten zien aan de groep, hierbij komen we weer allemaal samen. We zullen het thema afsluiten en bespreken met elkaar wat we ervaren, geleerd en gezien hebben van Gods goedheid.

Dus we openen samen en eindigen samen een thema! Hierbij vergroten we de betrokkenheid bij alle kinderen, leren we van elkaar en zijn we 1 familie!

We zien uit naar wat God gaat doen en we zijn vol verwachting! Want het kan niet anders dan dat we Zijn goedheid zullen ervaren wanneer we hongerig zijn naar Zijn aanraking en liefde!

We gaan voor het leren kennen van Jezus in plaats van alleen over Hem horen. We gaan voor verdieping in plaats van alleen maar zingen. We gaan voor meer van God. En krachtige kinderen doen wat Jezus ook deed!

Wanneer je dit enthousiast maakt en je denkt: hier wil ik ook aan meewerken, stuur mij dan een mailtje, dan kunnen we hier samen over praten! Shelterkids@shelter-haarlem.nl

We hebben onwijs veel zin in het komende seizoen en zien uit naar wat God gaat doen!

Blessings,

Sanne Zweers

Back To Top