skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Een gemeente van alle generaties?
Een van onze waarden is dat we een familie met elkaar vormen en alle generaties hierbij horen. Afgelopen periode maakte ik mee hoe dit o.a. in de praktijk wordt gebracht en zichtbaar is in het kinderwerk.

Een paar weken geleden vroegen we de kinderen om een kaart of tekening te maken voor Stephan Zweers. Hij is een zegen voor ons en dient als voorganger ook het kinderwerk. Wij wilden op onze beurt ook een zegen voor hem zijn en hem bemoedigen.

De kinderen gingen ijverig aan de slag en vroegen de Heilige Geest om woorden, beelden, inspiratie om op papier te zetten. Alle kaarten en tekeningen werden in een bos zonnebloemen verwerkt en aan Stephan gegeven. Hij was heel blij verrast en we vertrouwen erop dat alle indrukken die creatief verwerkt zijn hem bemoedigen.

Binnenkort nemen de oudste kleuters afscheid van hun groep en de kinderen van groep 8 zwaaien het kinderwerk uit. Een bijzonder moment voor hen! We hebben het ministry team gevraagd voor al deze kinderen te bidden. Elk kind krijgt zo persoonlijke woorden en beelden mee die hen laat zien dat God ze kent, liefheeft en wil leiden.

Afgelopen zondag spraken we bij de kleuters over ‘samen delen’ aan de hand van de eerste gemeente uit het boek Handelingen. Nadat we een spel hadden gedaan wilden we het verhaal lezen. De aandacht was er echter niet helemaal bij, dus ik gooide het roer om; we gaan het verhaal dóen. En zo kwam het dat we met de kleuters het Avondmaal vierden. Aanvankelijk wilden een aantal niet mee doen, maar toen we eenmaal hadden verteld waarom we Avondmaal vieren, hoe we het gingen doen en de crackers en druivensap gedeeld waren; deden bijna alle kleuters mee. Het was bijzonder om dit te delen en te weten dat tijdens de samenkomst ook Avondmaal werd gevierd.

We willen als gemeente nog groeien in verbinding tussen de verschillende generaties, maar deze voorbeelden laten al een mooi begin zien.

Back To Top