skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Hoe gaat het eraan toe op de kindergroepen? Deze keer een verzameling van berichtjes die we delen met de ouders, zodat ze weten wat hun kind heeft meegekregen. De betrokkenheid en eerlijkheid van de kinderen is zo mooi om te zien en ervaren!

De allerkleinsten
We hebben bij de jongste kinderen het verhaal over David gelezen, die werd gekozen als koning. Toen we vroegen wie er ook koning wilde worden, reageerden er veel kinderen. Daarna speelden we het verhaal na met Duplo poppetjes; hoe Samuël op zoek ging naar een koning.

De kleuters
Bij de kleuters stond het verhaal over de weduwe met 2 centjes die ze offerde centraal. Jezus legde de discipelen uit dat zij vanuit haar armoede meer had gegeven dan de rijken die uit overvloed gaven. Met een toneelstukje waarbij we ballonnen weg gaven probeerden we op een speelse manier te laten ervaren hoe dat is. Ook speelden we een spelletje waarbij de kinderen muntjes in de offerkist (teil met water) mochten gooien. Tot slot knutselden we van eierdozen prachtige schatkistjes.

Groep 3/4
De kinderen van groep 3/4 kregen met een vintage flanelbord het verhaal van Maria en de engel verteld. We praatten erover na hoe het zou zijn om opeens een engel of zelfs Jezus te zien. De meesten dachten toch wel dat ze zouden schreeuwen van schrik. Maar één kindje vertelde dat toen hij Jezus of een engel eens in zijn kamer zag staan ‘wow’ dacht. Dus toen hebben we gebeden dat het wel tof zou zijn als we allemaal Jezus of een engel zouden zien en dan niet zouden schrikken, maar vooral uit kijken naar dat ‘wow’ gevoel. Daarna hebben we gezongen met de kinderen van de andere groepen en nog geknutseld.

Groep 5/6
Bij groep 5/6 was het thema ‘je identiteit in Jezus’. Eerst hebben we galgje gedaan en gebeden voor Australië met de kras wereldkaart. Daarna hebben we verschillende Bijbelteksten gelezen waarin verteld werd wie we zijn in Christus.
Na de pauze speelden we ‘ik verklaar de oorlog/landrovertje’ in de tuin. Elk kind had een identiteit kenmerk (zout, licht, kostbaar zijn, overwinnaar etc.) en veroverde daarmee stukken land voor Gods Koninkrijk. Weer binnen hebben we happertjes geknutseld en achter een cijfer stond dan ook een kenmerk van je identiteit. Ik hoop dat ze er nog veel mee spelen, dan wordt het goed ingeprent 😊.

Groep 7/8
Groep 7/8 heeft 3 gebedslessen gekregen waarbij de kracht van gebed en gaven van de Geest aandacht kregen. Een echtpaar werd bemoedigd en de woorden die de kinderen kregen waren to the point. Daarna werd gebeden voor de gemeente en sommige kinderen tekenden hun beeld uit. Aan het eind van de dienst mochten de indrukken gedeeld worden. De kinderen lieten zien hoe ze hierin gegroeid waren t.o.v. vorig jaar.

Welke leeftijd de kinderen ook hebben, ze doen en denken mee en delen van hun ervaringen met Jezus en de Heilige Geest.

Back To Top