skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Shelterkids besteedt deze maanden extra aandacht aan de waarden die we in Shelter hebben.

In januari hebben we ‘Ik ben Jezus’ vriend’ behandeld. Veel kinderen maakten een keus voor Jezus en waren geraakt door de uitleg en getuigenissen van Coen Nuijten. De jongere kinderen keken naar een poppenkastvoorstelling van Koen en Krista Niemeijer en mochten daarna een canvas hart versieren. Als teken dat Jezus je hart mooi maakt als je zijn vriend bent.

Een week later was er een familiedienst. Een aantal vrijmoedige en getalenteerde kinderen mochten meezingen met de band of dansen voor het podium. De manier waarop Rebecca het woord van God bracht was heel aansprekend voor jong en oud; veel interactie, grapjes, een goede kernboodschap en af en toe wat lekkers als beloning voor het beantwoorden van vragen. We sloten de dienst af met een lunch van soep en hotdogs.

In februari gingen we met de kinderen dieper in op het eerlijk-zijn. We keken naar een film waarin de hoofdpersoon niet helemaal eerlijk is. En dat heeft gevolgen voor haar vriendschappen. Met de kinderen praatten we hierover na en daarna mochten ze spelletjes spelen. Zal dat eerlijk verlopen, of….?

Kernwaarde: ‘Ik ben krachtig’

De 4e waarde die in maart aandacht krijgt is ‘Ik ben krachtig’. Met medewerking van Christie de Keijzer gaan we aan de slag met de geestelijke wapenrusting. Maar daar over meer in de volgende nieuwsbrief.

We zien een hele mooie trend bij Shelterkids; sinds er 1 samenkomst is op zondag die om 10.00 uur begint, zien we op sommige groepen een verdubbeling van het aantal kinderen dat komt. En ook op de andere groepen zien we veel meer kinderen trouw elke week komen. Dit doet heel veel in de onderlinge relaties en vriendschappen tussen kinderen. Maar het versterkt ook het contact dat we als kinderleiders hebben met de kinderen. We zijn er super enthousiast over. Ons team hebben we kunnen uitbreiden met een aantal nieuwe medewerkers waardoor de bezetting weer verbeterd is.

Om ook het plezier voor de kinderwerkers een boost te geven, zijn we 12 februari na een heerlijke lunch wezen bowlen met –bijna- het hele team. Het was supergezellig en top verzorgd. Iedereen ging met een nieuw Shelterkids t-shirt naar huis en zo kunnen we er weer tegen aan!

Back To Top