skip to Main Content
Door: Marleen Kousbroek

Wellicht herinner je je nog uit de vorige nieuwsbrieven dat Shelterkids volop bezig is de kinderen te leren met de Heilige Geest te leven en God te aanbidden.

De conferentie van begin februari werd bezocht door 100 deelnemers waarvan een kwart jonger dan 18 was. Op verschillende manieren konden we oefenen met het luisteren naar Gods stem en daarop reageren.

De hele dag door werden getuigenissen gedeeld en voor velen was de training bemoedigend, inspirerend en heel leerzaam. Bij het resource center konden boeken gekocht worden over het thema ‘kinderen en de Heilige Geest’. Zo bleef de impact niet bij een dag, maar blijven we groeien en ontdekken. Het is bijzonder om te zien hoe makkelijk kinderen dit op pakken en er zo ontspannen mee om gaan. Ik heb gemerkt dat zij er over het algemeen ook niet zo’n punt van maken als ze Gods stem een keer niet horen of geen beeld krijgen. Ze ervaren een volgend moment dat het wel zo is en maken zich hier dan niet druk om. Wat mij betreft blijft het luisteren naar de Heilige Geest geen bijzonderheid, maar wordt dit heel gewoon voor ons allemaal!

Voor de kinderen die elke maand bij de dienst blijven zijn er ook praktische oefeningen gemaakt voor tijdens de preek. En op de andere groepen komen ook eenvoudige ideeën te liggen, zodat de kinderwerkers altijd iets beschikbaar hebben om met de kinderen aan de slag te gaan. Zo groeit er een generatie kinderen op die vertrouwd is met profeteren, beelden ontvangen, bidden voor elkaar etc.

De Shelterkids Worship Band heeft zijn eerste optreden gehad! Tijdens de conferentie hebben ze de aanbidding ‘s middags begeleid en hier hebben we echt van genoten. Het enthousiasme spatte er van af en we zien er naar uit om hen vaker in actie te zien. Nu blijkt de wand tussen zaal 1 en 2 teveel geluid door te laten, dus die wordt op termijn aangepast. In de tussentijd blijft de band oefenen en gaan we verder met de voorbereidingen. Het lijkt misschien stil te liggen, maar niets is dus minder waar!

Bij deze wil ik graag een oproep doen; wordt je enthousiast van de visie die wij hebben voor de kinderen en wil je hen op weg helpen volop in beweging te zijn in Gods Koninkrijk?

Meld je via kidssteward of email (shelterkids@shelter-haarlem.nl) bij mij aan en dan gaan we in gesprek over wat je zou kunnen bij dragen. Het kinderwerk is volop aan het groeien en gaat uitbreiden. Om de groei aan te kunnen hebben we een flink aantal nieuwe kinderwerkers nodig. Dus stap uit!

Back To Top