skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Met het dichterbij komen van de zomervakantie neemt de druk in de agenda’s toe.

Ook bij Shelterkids wordt nog het e.e.a. georganiseerd. Zo zal het kinderwerk op zondag 26 juni een feestelijk karakter krijgen om met alle kinderen het seizoen op een leuke manier af te sluiten.

Maar eerst gaan de kinderen van groep 8 nog ‘stagelopen’ bij de jongere kinderen, om te ontdekken of het bij ze past om als hulptiener bij Shelterkids aan de slag te gaan als ze straks in de brugklas zitten. Ze zijn zeer welkom en we vinden het fijn de relatie met de kinderen te kunnen behouden. En natuurlijk nemen we afscheid van hen op de kindergroep en ook van de oudste kleuters.

Het kernteam heeft een visieochtend gehad. Na terugblikken op de afgelopen maanden en tijd voor gebed hebben we onze indrukken gedeeld. Komend seizoen gaan we verder op de ingeslagen weg en willen we leren om grotere stappen in geloof te zetten. Een van de waarden in onze visie is dat we een gemeente van en voor alle generaties zijn en we elkaar willen ondersteunen en dienen. Ook met de kinderen willen we zichtbaar en beschikbaar zijn voor de Shelter familie om ons heen.

Afgelopen seizoen hebben 5 kinderleiders de kinderwerkopleiding van Royal Mission gevolgd, waaronder ikzelf. Wat voor mij een belangrijke les was, is dat een persoonlijk getuigenis heel krachtig is om een Bijbels verhaal of thema dichterbij de kinderen te brengen. Dus bij elk verhaal probeer ik een eigen ervaring te delen met de kinderen. Dit versterkt ook mijn eigen geloof en zo helpt het kinderwerk mij in mijn eigen geloofsleven te groeien en ontwikkelen. Dat krijg je er dus cadeau bij!

Back To Top