skip to Main Content

Terugblik Kledingbank november 2020

Op één van de stoelen zit een oude man. Hij is slechtziend. Voor hem zit een vrijwilliger geknield. Ze doet zijn schoenen uit en past een mooi paar bij hem aan. Het doet mij denken aan Jezus die de voeten van zijn discipelen waste. De schoenen zaten goed. De man wordt weer begeleid door een andere vrijwilliger, die hem helpt met het uitzoeken van een nieuwe jas.

Deze momentopname illustreert de sfeer die bij de Kledingbank heerste op zaterdag 28 november. Elk uur waren er dertig mensen die allemaal persoonlijk werden geholpen in het uitzoeken van kleding en speelgoed voor Sinterklaas. Op deze manier hebben wij ruim 100 personen/gezinnen kunnen helpen. Het was een bijzondere dag, die indruk maakte op zowel de vrijwilligers als de gasten. Mensen die in hun dagelijks leven vaak tussen wal en schip vallen, werden gezien en gehoord. Vrijwilligers waren ook blij om weer eens onder de mensen te zijn en naar anderen te kunnen uitreiken. In een tijd waarin sociaal contact minimaal is, was het samenzijn extra belangrijk. Ik ervoer heel sterk dat deze dag en alle voorbereidingen door God gedragen werden en dat Zijn liefde daar aanwezig was.

Veel bezoekers gingen emotioneel weer naar huis. “Waarom doen jullie dit?”, “wat bijzonder!” en “wat hadden we dit nodig!”, klonk het bij het weggaan. Ze waren geraakt, omdat dit voor hen georganiseerd was. Hun nood werd gezien en erkend. Voor iedereen was er kleding genoeg en ze mochten meenemen wat ze nodig hadden. Ook was er nieuw speelgoed, dat voor hen ingepakt werd om op pakjesavond te kunnen geven. Kinderen keken ernaar met glunderende ogen. Ouders, die zich zorgen hadden gemaakt hoe ze dit jaar cadeaus konden kopen, vonden het zo bijzonder dat iemand aan hen dacht.

Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de vele vrijwilligers en de mensen die kleding en geld hebben gedoneerd. Niet eerder hebben we zoveel kleding ingezameld voor de Kledingbank en hebben er zo veel vrijwilligers meegewerkt aan de organisatie! Wat ik bijzonder vind, is dat ook mensen van buiten de kerk geholpen hebben. Iedereen echt super bedankt!

De kleding die over is gebleven, hebben wij geschonken aan Stichting Woord en Daad Kringloopwinkel in Schalkwijk. De opbrengsten hiervan gaan naar goede doelen en ook organiseren zij iedere maand een gratis inloop dag voor mensen van de Voedselbank.

Back To Top