skip to Main Content

Theaterstuk “Teken van Leven’ 29 en 30 april

Door: Elsa Waljaard

In Teken van Leven maken we kennis met een gezellige, enthousiaste groep van unieke individuen. Ze kennen elkaar al jaren vanwege hun gezamenlijke passie en hebben in de loop der jaren een stevige vriendschapsband opgebouwd. Ze denken precies te weten wat ze aan elkaar hebben, totdat een dramatische gebeurtenis alles verandert en de twijfel toeslaat.

Je wordt meegenomen in een verhaal dat gaat over liefde in vriendschappen, geloof dat wankelt en de vurige hoop op een teken. Het stuk is aangrijpend, spannend, humoristisch en geeft stof tot nadenken. Er is een mooie wisselwerking tussen theater en film met semiprofessionele acteurs, een groep getalenteerde dansers met indrukwekkende choreografieën en live zang met muziek die je raakt.

Het script is bedacht door de groep Creaffect bestaande uit het viertal Daniel & Debora Borgman en Lotte & Job Verbeek, aangevuld met ondergetekende, Elsa Waljaard.

Elsa: “Ik schrijf, produceer en regisseer al ruim 30 jaar theaterstukken, vaak met een diepere boodschap maar zeker met veel humor en uitgevoerd met professionele dans, zang, muziek en videobeelden.

Proces en doel

Het schrijven, instuderen en uitvoeren van een theaterstuk brengt zoveel mooie momenten met zich mee. Als eerste trek je op met een schrijvers-team waarin je alle scenes doorloopt, beleeft, herkauwt, doorzoekt vanuit de Bijbel, er voor bid. Een samenzijn waar geweldige ideeën soms genadeloos worden afgeschoten om vervolgens samen met een nog beter idee te komen. Je leert kwetsbaar en sterk te zijn en je relatie met elkaar en met Jezus verdiept zich.

Als dan het instuderen begint, groeit het team. Dansers, acteurs, zangers, band, technici, PR-team en organisatoren voegen zich bij het geheel en eigenlijk trek je dan met elkaar op als een ‘community’. Ik houd ervan om het alledaagse leven met Jezus met elkaar te delen en dat kom je tijdens het instuderen tegen. Mensen die te laat komen, die geen zin hebben, die tegenslagen te verduren krijgen, irritaties onderling, vermoeidheid die frustreert, samenwerking die niet altijd goed verloopt. Het zijn ideale momenten om uit te komen bij de soms rauwe werkelijkheid, bij de mooie momenten, bij gebed, bij het Woord van God en het weer met elkaar verbinden. Intensieve maanden, waarin gelachen en gehuild wordt maar die absoluut mooi en opbouwend zijn.

En dan de uitvoering: die is spannend, motiverend, gefocust, want hier leef je naar toe met elkaar. Hier werk je hard voor, bid je voor, offer je uren en uren vrije tijd voor op. Omdat je als team gelooft in het verhaal, gelooft in de boodschap, en je niets liever wilt dat mensen deze ook gaan begrijpen, gaan ervaren. En omdat je hoopt dat er gesprekken ontstaan over de diepte van het leven. Over geloven. Over God.

Als team groeien we dus allemaal: in onze talenten, in karakter, in onze relatie naar elkaar en in ons geloven met Jezus. Zo mooi en zo alledaags echt!

Op 29 en 30 april zijn er 3 voorstellingen: vrijdag 29 om 19.45, zaterdagmiddag om 13.45 en zaterdagavond om 19.45 in het prachtige knusse theater VrijZijn in Alkmaar.

Binnenkort start de kaartverkoop via:

www.tekenvanleven.com / www.creaffect.nl

Een aanrader voor diegene die twijfelen aan geloof, die niets hebben met geloof, die blij zijn met geloof, kortom iedereen die graag een heerlijk avondje uit wilt en zin heeft in een prachtig en krachtig verhaal met een lach en een traan!

Back To Top