skip to Main Content

Uitdelen Blessing Bags

Wat was de Blessing Bags actie een succes. Heel erg bedankt voor alle tasjes en donaties. Alle Blessing Bags zijn gedoneerd aan Stem in de Stad in Haarlem Centrum. Zij hebben een aanloopcentrum voor dak- en thuislozen. Van de donaties gaan we supermarktbonnen aanschaffen en de medewerkers van Stem in de Stad gaan deze bonnen namens de Shelter uitdelen aan dak- en thuislozen, on-gedocumenteerden en iedereen die bij hen aanklopt voor noodhulp.

Hieronder treffen jullie een bericht van de straatpastoor Elly Mulder over het uitdelen van de Blessing Bags.

Beste Shelter,

Ik wil jullie heel graag laten weten met hoeveel liefde en dankbaarheid de Blessing Bags in ontvangst zijn genomen door mensen ‘van de straat’. Wat een prachtige actie van de Shelter Kerk – echt geweldig! Namens heel Stem in de Stad: dank-dank-dank!

Wij hebben de Blessing Bags uitgedeeld aan mensen die het nodig hebben. Daarbij vertellen we wie de tasjes voor hen gemaakt hebben. Dat er in Haarlem mensen zijn die zich echt om hen bekommeren. We noemen daarbij de naam van de Shelter Kerk en de reacties zijn hartverwarmend.

“Voor mij? Echt?” “In Haarlem-Noord?” 

Het is zo mooi te zien hoe de mensen uit de daklozenwereld erop reageren! Ze zijn blij verrast, soms een beetje onthutst of ontroerd. Deze Blessing Bags helpen mensen om weer een beetje vertrouwen te krijgen in hun medemens. En dat is supermooi, omdat zij zo vaak teleurgesteld zijn – in het leven maar ook vaak in zichzelf.

Als het mogelijk is, vertel ik dat er in de tasjes niet alleen spulletjes zitten maar vooral veel liefde en een persoonlijk berichtje. En: dat er een gebed met het tasje meegaat. Omdat er op de achtergrond veel lieve mensen zijn die voor hen bidden. Sommige daklozen reageren daarop heel blij, anderen – voor wie ‘geloof’ ingewikkeld is geworden – blijven wat stil. En weer anderen reageren grommerig en afwerend – en dat is ook prima. Wie weet wat het met hen doet van binnen…

Eén verhaal wil ik graag met je delen. Het gaat om Benjamin. Wij kennen hem als een wat bozige man die wegloopt voor problemen. Onverwacht vertelde hij dat hij graag wil afkicken en zich voor opname heeft aangemeld. Voor zo’n programma gaat hij een poosje intern, dus dan zien wij hem even niet. Fijn dat hij ons dit vertelde, want dan hoeven we ons even geen zorgen te maken als hij uit beeld is. En nog fijner dat hij deze stap wil zetten! Toen ik hem vroeg of hij nog iets nodig had, vertelde hij dat nog spulletjes moest kopen, zoals tandpasta. Ik kon hem direct een Blessing Bag aanbieden. Hij was zo blij, zo dankbaar! Zijn glimlach sprak boekdelen! (Zie foto.)

Op dit moment heb ik nog 2 Bags over. Deze houd ik nog even achter de hand, voor het moment dat zich een noodgeval voordoet. Bij Stem in de Stad hebben wij veel te maken met ‘binnenlopers’, mensen die wanhopig zijn en vaak zo ongelooflijk eenzaam. Dan is een Blessing Bag een fantastisch gebaar. Een echte ‘blessing’…!

Dus nogmaals: heel veel dank, uit de grond van ons hart, namens heel Stem in de Stad!

Overigens, mochten er bij de Shelter Kerk mensen zijn die graag meer willen doen voor mensen ‘van de straat’, dan hoor ik het graag. Als straatpastor moet ik op dit moment alle zeilen bijzetten om iedereen aandacht te geven. Ik ben dan ook op zoek naar vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om gesprekjes aan te knopen of samen koffie te drinken met mensen ‘van de straat’ in ons aanloopcentrum. Dus als er mensen zijn die hierover meer zouden willen weten, kunnen ze altijd contact met mij opnemen. Ik vertel er vrijblijvend graag meer over.

Hartelijke groet,

Elly Mulder
Straatpastor 

Locatie Stem in de Stad

Zijn glimlach sprak boekdelen…

Back To Top