skip to Main Content
Door: Joris Plaatsman

Het is deze maand precies 3 jaar geleden dat we gestart zijn met Wild Saints. De jeugd zoals we die kennen draait natuurlijk al jaren, maar in januari 2017 doopten we onszelf om tot Wild Saints. Eén van de belangrijkste doelen van de hernieuwde visie was dat we elke week iets te bieden wilden hebben voor onze jeugd. Dit wilden we onder andere bereiken door het opschroeven van de frequentie waarmee we met de gehele jeugd samenkomen bij jeugddiensten. Van een jeugddienst eens in de drie maanden zijn we overgegaan naar maandelijkse jeugddiensten.

Waar staan we nu dan, 3 jaar later. In de afgelopen jaren hebben we onder de noemer ‘Wild Saints’ ongeveer 30 diensten gedraaid. Eerlijk toegegeven had ik in het begin soms nog mijn twijfels of we dit zouden volhouden. Maandelijks het gebouw ombouwen, een pakkende spreker regelen en de jeugd blijven boeien zijn leuke uitdagingen, maar kunnen soms ook de nodige problemen opleveren. Waar we soms met veel vrijwilligers staan op te bouwen en af te breken, kan dit tijdens andere diensten heel anders zijn. Echter, als er één ding is wat ik in mijn drie jaar als eindverantwoordelijke voor de Wild Saints diensten heb geleerd, dan is het dat God er altijd voor zorgt dat het goed komt. Dit klinkt misschien heel cliché, maar ik heb dat echt mogen ervaren. Nog steeds zijn er de nodige uitdagingen, maar op de één of andere manier komt het altijd weer goed 😉

3 jaar Wild Saints, 30 diensten, veel georganiseerd en gepland. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Het gaat om die één op één ontmoeting tussen ons en tussen God. Het gaat om die tiener die in huilen uitbarst zodra hij voor het eerst ervaart dat hij welkom is bij God zoals hij is. Om die meid die Gods liefde ervaart midden in de storm die zich afspeelt in haar leven. Om de woorden die wij namens God mogen uitspreken naar onze jeugd. We moeten onszelf scherp blijven houden om de focus juist te blijven houden en niet te verzanden in alle praktische details die keer op keer weer geregeld moeten worden. Er zullen altijd punten blijven die beter kunnen bij een dienst, maar met onze ogen op God verlegt onze focus zich van de praktische zaken naar de bovennatuurlijke zaken en juist daar moeten we mee bezig zijn. Op naar de volgende 3 jaar!

Back To Top