skip to Main Content

Xpedition Glory

Door: Adriaan van der Hoeven

Ruim tien jaar geleden begon ik met Xpedition Glory aan een zoektocht naar 1000 getuigenissen. Met als ultieme doel: Gods liefde zichtbaar maken door persoonlijke verhalen. De afgelopen maanden heb ik heel wat kilometers gemaakt. Ter ere van 10 jaar Xpedition Glory heb ik een aantal kerken benaderd met de vraag of ze samen een project wilden doen. Veel kerken reageerden enthousiast en daaruit zijn projecten gekomen in Amsterdam, Bournemouth (UK), Elburg, Arco (Italië), Ede, Katwijk aan zee en in Cork (Ierland). De laatste twee projecten in mei en juni zijn met Mozaïek010 in Rotterdam en Resound in Heerlen.

Het leuke van zo’n kerkproject is dat we het samen doen. Zij gaan op zoek naar mooie verhalen. Ik kom een paar dagen langs om vier of vijf getuigenissen van gemeenteleden te filmen. En aan het einde van de maand is er dan een première moment en kijken we met elkaar naar de verhalen op een groot scherm. Meestal op zondagmorgen, in plaats van een preek. Een getuigenis komt op een groot scherm nog meer “binnen” en ik heb vaak mogen zien dat mensen ontroerd raken en onder de indruk zijn van wat God heeft gedaan. Na de première gaan de getuigenissen één voor één online. Kijk maar eens op ons YouTube kanaal of op Xpeditionglory.com, daar kun je ze terugkijken.

Ik geloof dat ik een roeping heb om christenen te helpen met het delen van hun verhaal. Dat is dankbaar werk; ik mag even in iemands wereld stappen en het goede wat God heeft gedaan zichtbaar maken. Mensen vertrouwen mij hun verhaal toe. En met de kerkprojecten mag ik meebouwen aan een cultuur van dankbaarheid in de kerk. We vergeten zo snel wat God allemaal doet! Een video getuigenis is een manier waarop we zeggen: ja, dit was Gods werk! Hij heeft iets bijzonders gedaan en Hij verdient alle eer!

De impact van de verhalen is niet altijd zichtbaar, maar ik hoor vaak genoeg dat christenen  op een mindere dag een paar getuigenissen kijken en weer helemaal vol geloof en vertrouwen zijn. Deze week nog kreeg ik een bericht dat het getuigenis van politieman René, die een ontmoeting had met Jezus in zijn slaapkamer, door een andere Facebook pagina was opgepikt. De beheerder mailde mij dat het verhaal al 100.000 views heeft in één week. Als ik de reacties lees van kijkers onder de video, dan lees ik dat veel kijkers diep geraakt zijn door Gods liefde.

De afgelopen zeven maanden zijn misschien wel de mooiste maanden geweest sinds de start van Xpedition Glory, ruim 10 jaar geleden. Ik kijk uit naar wat het komend seizoen gaat brengen. Dit is nu nog niet helemaal helder, want Rebecca en ik verhuizen deze zomer naar Engeland en we zullen wel wat tijd nodig hebben om daar te landen. De focus zal wel verschuiven naar Engeland en engelstalige verhalen. Dat is voor het bereik natuurlijk niet slecht, want engels is tenslotte een wereldtaal.

Mocht je meer willen weten over Xpedition Glory, dan nodig ik je uit om onderstaand filmpje te kijken [link naar 10 jaar terugblik] of naar onze website te gaan.

XpeditionGlory.com

Klik hier voor meer getuigenissen van Xpedition Glory.

Back To Top