skip to Main Content

Binnen deze stream worden er verschillende activiteiten en lessen georganiseerd. Deze zijn gericht op uitgangspunten van ons geloof en behandelen een aantal onderwerpen.
De lessen en activiteiten zijn voornamelijk gericht op mensen die nieuw zijn in de gemeente, net tot geloof zijn gekomen of nog op zoek zijn naar God.

Dit is het programma dat we het komende jaar aanbieden binnen deze stream:

GET BAPTIZED

Een leerling van Jezus is iemand die Jezus erkent als Heer en van Hem wil leren. Als jij hierop “ja” kunt zeggen ben je er klaar voor om gedoopt te worden. Dopen hoort bij het begin van je christelijke leven. Dat lees je onder meer terug in het zendingsbevel uit (Matteus.28:19).

Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.

We organiseren een aantal keer per jaar een feestelijke doopdienst. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een stap in hun geloof. Door de onderdompeling worden zij symbolisch met Christus begraven en staan zij op in een heel nieuw leven

Ben jij nog niet gedoopt? Als jij van Jezus houdt, hem ziet als koning en van Hem wilt leren dan ben je er helemaal klaar voor om  gedoopt te worden. Meld je dan  hier aan . We zullen je dan verder informeren over de praktische kant (hoe en wat en wanneer) en de geestelijke kant (het waarom) van de doop.

GET CONNECTED

Wil je meer weten over Shelter Haarlem of overweeg je om lid te worden van onze gemeente, dan is Get Connected iets voor jou. Een avond samen eten, kennismaken met anderen en horen waar onze gemeente voor staat. Ook al je vragen over de gemeente kun je hier stellen. De volgende data staan gepland:

najaar 2021:

Woensdag 8 september
Dinsdag 12 oktober
Woensdag 27 oktober (Get Connected plus)
Dinsdag 9 november
Zondag 21 november (voorstellen nieuwe leden)
Dinsdag 14 december

winter/voorjaar 2022:

Woensdag 12 januari
Dinsdag 8 februari
Woensdag 16 februari (Get Connected plus)
Woensdag 9 maart
Zondag 13 maart (voorstellen nieuwe leden)
Dinsdag 12 april
Woensdag 11 mei
Woensdag 18 mei (Get Connected plus)
Zondag 12 juni (voorstellen nieuwe leden)
Dinsdag 14 juni

Meer informatie:

Robin van Rijssel +31629824360
Margreet van Rijssel +31639771468

Je kunt je aanmelden via de agenda of via onderstaande aanmeldknop.

ALPHA CURSUS

De Alpha cursus is een informele, plezierige en vriendschappelijke cursus om samen met anderen te bespreken wat het christelijke geloof inhoudt en om te ontdekken:

“Is er meer?”

De cursus is van 13 september tot en met 6 december 2021 op maandagavond (plus 1 weekend) in de Shelter op de Eksterlaan 1 te Haarlem. De avonden beginnen met een gezellige maaltijd. Daarna kijken we een Alpha filmpje die we, onder het genot van koffie en thee, in kleine groepjes bespreken. De avonden zijn van 18.30 tot 21.30 uur.  Wij houden ons aan de 1,5 mtr afstand. Mocht je de voorkeur hebben om de Alpha ONLINE te volgen, kan je dit vinden op alpha-cursus.nl.

(De complete Alpha agenda voor het najaar van 2021 vind je hier)

Aan de Alpha cursus zijn geen kosten verbonden. Je kan je ook aanmelden om bijvoorbeeld meer informatie te krijgen.

Namens het Alpha team,

John en Suzanne

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaand contactformulier:

    Aanmelden/meer info Alpha Cursus:


    Back To Top