skip to Main Content

Heartlink 

Door: Jan Pool 

 

Alhoewel ik op 10 juli officieel met pensioen ga, blijf ik de komende jaren nog volop actief met spreken, schrijven en het mentoren van leiders. Ik vind het heel mooi en een bijzonder voorrecht dat ik een vader voor veel leiders mag zijn en hen mag ondersteunen in hun ontwikkeling om nog betere leiders te worden. 

 

De kerk van Nederland is in een belangrijke transitiefase waarin gezond en bekwaam leiderschap noodzakelijk is. Ik investeer in leiders door persoonlijk mentorschap, door het verzorgen van trainingsdagen en ook door leiders van verschillende denominaties en christelijke organisaties met elkaar te verbinden.  

 

Een van de hoogtepunten daarin was op 11 april 2019. Op aandringen van een aantal nationale leiders had ik het initiatief genomen om 20 leiders uit diverse toonaangevende christelijke organisaties en van verschillende denominaties uit te nodigen voor onderlinge verbinding, ontmoeting op hartsniveau en ook om samen te bidden voor de Kerk van Nederland. Het was een heel bijzondere dag waarin ik het hart van God voor ons land mocht delen en ook een vurig pleidooi heb gehouden om met elkaar te werken aan echte eenheid. We hebben ook ruim de tijd genomen om God te aanbidden en om samen in Zijn tegenwoordigheid te zijn. God was voelbaar aanwezig. Een aantal leiders had dit nog nooit op deze manier meegemaakt en werden diep geraakt. Aan het einde van de dag heb ik ze in kleine groepjes voor elkaar laten bidden. Marijke en ik hebben ademloos toegekeken hoe God in die groepjes werkte en hoe harten voor onze ogen werden verbonden en ook genezen. Vele tranen vloeiden!  

 

Door de invloed die ik op deze manier mag hebben, ontstaan relaties dwars door denominaties heen, worden muren afgebroken en harten met elkaar verbonden. Vanuit deze dag zijn er mooie, nieuwe vriendschapsrelaties ontstaan. Hieronder een aantal reacties: 

 

Martin Koornstra

Directeur van Royal Mission 

‘Bedankt voor vandaag! Was uniek en zo waardevol. Ik heb genoten van de aanbidding, de hartsverhalen, de tijd van ontmoeten en bovenal van de persoonlijke gebeden. Je visioen over de Kerk van Nederland raakte me opnieuw!’ 

 

Jan Wolsheimer

Directeur MissieNederland 

‘Ik maak mijn agenda voor morgen leeg! Er is zoveel met me gebeurd vandaag, dat moet ik verwerken!  

 

Hans Maat

Directeur Evangelisch Werkverband 

‘Dank je wel voor dit cadeau van deze dag. Je passie voor God en je liefde voor leiders zijn een bijzondere zalving van God! God zegene je met nog veel meer vaderschap en wijsheid voor de komende jaren!’ 

 

Matteus van de Steen

Voorganger House of Heroes 

‘Wat is deze dag genezend voor mij geweest! Wat ben ik blij dat ik deze bijzondere dag heb meegemaakt! 

Back To Top