skip to Main Content

Kledingbank Najaarseditie:

4 november 2023 wordt een warme herfstdag!

Door: Debora Jacobs

Wat in 2020 begon met een handvol mensen, is inmiddels een begrip geworden in Haarlem en omgeving. Op 4 november 2023 vindt de Kledingbank Najaarseditie plaats op de Eksterlaan 1 in Haarlem-Noord. We nodigen mensen met een kleine beurs uit om zonder portemonnee te komen genieten van een dag vol mooie, goed gesorteerde kleding, lekker eten, goede koffie, oprechte interesse, aandacht voor de kinderen en meer. Dankzij enthousiaste tolken, genieten ook Oekraïners van die positieve persoonlijke aandacht. En dankzij geheime voorraadplekken kunnen mensen die later op de dag komen nog steeds ‘schatten’ vinden.

Meedoen als vrijwilliger is bijna net zo’n feest. Het enthousiaste team van mensen die zich inzetten om van de kledingbank een succes te maken groeit hard. Steeds meer bezoekers vragen of ze volgend jaar zelf mee mogen helpen. En dat juichen we toe!
Een paar weken voor de kledingbank starten we met een gezellige zondagse lunch van onze kledingbank-chefkok! Hij laat de vrijwilligers voorproeven wat de gasten te eten gaan krijgen en zo hebben we een mooi moment om even aandacht voor elkaar te hebben.

Heb jij zin om dit jaar ook een steentje bij te dragen aan een mooie dag voor mensen die van weinig geld moeten rondkomen? Dan kun je dat op meerdere manieren doen:

 1. Ruim je kledingkast op met een gul hart. Bij twijfel: doen! Bij gaten of vlekken: niet doen!
 2. Vertel alle mensen om je heen dat ze hetzelfde moeten doen. Vooral zij die kinderkleding, grote maten kleding en/of herenkleding hebben. Inleveren kan van 30 oktober tot 2 november. Kijk t.z.t. op de website voor de inlevertijden.
 3. Ook financiële donaties zijn zeer welkom. Naast het aanschaffen van sinterklaascadeaus, zal er eten en drinken voor de dag van uitgifte van bekostigd worden. Een donatie overmaken kan op NL61INGB0001851622 t.n.v. Shelter Haarlem, onder vermelding van De Kledingbank.
 4. Stuur ons een bericht als je andere mooie huishoudelijke spullen hebt die je zou willen geven.
 5. Kom in de week van 30 oktober tot 4 november één of meerdere dagdelen (ochtend, middag of avond) helpen met sorteren en ophangen van de ingebrachte kleding. Je kan je hiervoor aanmelden via de website.
 6. Kom op zaterdag 4 november in de ochtend of in de middag helpen met:
  – Kleding uitdelen, meedenken wat leuk staat, omgewoelde shirtjes weer opvouwen
  – Kokkerellen voor 300 mensen in een grote keuken
  – Kunstwerkjes maken met kinderen
  – Aandacht geven en luisteren naar persoonlijke verhalen, die soms best verdrietig zijn
  – Rond 16 uur nieuwe energie brengen bij het opruimen van alle kleding (wat over is gaat naar goede doelen) en sjouwwerk.
 7. Moedig iemand die het financieel zwaar heeft aan om zich aan te melden!

Wat je ook kunt of wilt doen, wij zijn nu al blij met jou!
Voor aanmeldingen en vragen:  www.shelter-haarlem.nl/kledingbank

Wat een mooie warme reacties kregen we van bezoekers van de Kledingbank!

Back To Top