skip to Main Content

KLEDINGBANK November 2020

Dit najaar zal de Kledingbank nieuw leven worden ingeblazen. Wij willen hierdoor gezinnen die het nodig hebben voorzien van kleding voor het komende seizoen.

De coronacrisis heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Daarnaast wordt door de huidige situatie de structurele armoede in Nederland meer zichtbaar. Armoede niet alleen in materiële zin, maar ook in menselijk contact. Vanaf eind maart is een grote groep mensen nog dieper in de problemen geraakt; mensen die voorheen al tussen wal en schip vielen. De hulp die zij eerder aangeboden kregen van buren, mantelzorg of andere instellingen is verminderd of zelfs helemaal stil te komen liggen.

Vaak gaat financiële nood gepaard met sociaal isolement. Met de Kledingbank willen wij dan ook de kwetsbaren in onze samenleving helpen, zodat niemand tijdens deze crisis buitengesloten raakt.

Kleding…..

Nu het najaar is begonnen is winterkleding nodig. Dit zijn grote uitgaven die niet iedereen kan betalen. Ouders en kinderen willen we van warme kleding voorzien.

en cadeaus!

Een week na de Kledingbank zullen ook veel gezinnen samen Sinterklaas vieren. Omdat voor de kinderen alles dit jaar zo anders zal zijn willen wij hen graag blij maken met een cadeautje. Naast de kleding kunnen gezinnen dan ook voor hun kinderen een cadeautje uitzoeken en laten inpakken.

Op zaterdag 28 november openen wij onze deuren voor mensen van binnen en buiten de Shelter. Wanneer het financieel moeilijk is voor je, kan je je hier aanmelden voor 1 tijdvak om langs te komen bij onze Kledingbank.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar kledingbank@shelter-haarlem.nl.

De Richtlijnen van het RIVM in verband met het coronavirus zullen bij alle bijeenkomsten worden nagevolgd. Voor de Kledingbank betekent dat dat we met max. 30 personen tegelijk binnen mogen zijn, vandaar dat aanmelden verplicht is en we hebben gekozen voor tijdsvakken. Daarnaast dragen we een mondkapje wanneer we rondlopen.

We kijken uit naar een mooi event waarbij we veel mensen tot zegen kunnen zijn!

 

(Klik hier voor de pdf-versie)

Back To Top