skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Op 27 februari hadden we ons kidsevent over ‘Liefde’. We hebben een geweldige middag met de kinderen gehad. Aan de decoratie en kleding van kinderen en medewerkers kon je goed zien waar het om ging. De special guest op het feest was een levensgrote knuffelbeer die alle kinderen bij binnenkomst een dikke knuffel gaf.

De jongste kinderen mochten eerst lekker spelen. Daarna werd er gezongen en was er poppenkast voor hen. De kinderen zaten helemaal in de voorstelling en deden actief mee. Ze mochten met de knuffelbeer op de foto en daarna maakten ze een mooi knutselwerkje waar de foto een plek in kreeg. Als afsluiting gingen ze cakejes versieren en limonade drinken.

Bij de grotere kinderen begonnen we met een vrolijke ijsbreker; de pinguïn dans. Daarna nam de Shelterkids Worship Band ons mee in lofprijs en aanbidding. Tijdens een talkshow gaven 4 kandidaten antwoord op de vraag wat voor hen ‘echte liefde’ was. De kinderen mochten met duimen en joelen aangeven wat ze van de reactie van Ben Boos, Anna Nas, Chris Ten en Beer vonden. Het enige juiste antwoord op deze vraag werd door Ellen verteld in een aangrijpend verhaal over een brugwachter die moest kiezen voor het leven van zijn zoontje of dat van 400 passagiers in een trein die de brug over wilden. Het besef van de liefde die de Vader en de Zoon voor ons heeft, groeide en kwam binnen bij de kinderen. Wat fijn dat er een gebedsteam klaar stond om voor alle kinderen te bidden.

We sloten het feest af met een spel waarbij de kinderen ballonnen moesten vangen als de muziek stopte. Wie geen ballon had, was af. Er bleef een winnaar over die een prijs kreeg. Daarna was het tijd voor de workshops en de boekenbeurs. Alle kinderen konden een cakeje versieren, een button maken, knutselen en op de foto met onze special guest ‘Beer’! Veel kinderen kochten boeken bij de boekenbeurs en zo werd er €26,50 ingezameld als bijdrage voor een nieuwe Family Hut op Sumatra van stichting Dare2Give.

We kijken terug op een waardevolle en hele gezellige middag!

Back To Top