skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Als Shelter hebben we afgelopen jaren veel geleerd en ontwikkeld over onze cultuur en zijn we bezig geweest met onze missie en waarden. Ook bij Shelterkids hebben we dit gedaan. Want wat geven we een kind als antwoord op de vraag: ‘waarom ga ik naar Shelterkids?’ En welk doel hebben kinderleiders voor ogen als ze de samenkomst bij de kinderen voorbereiden en leiden?

De waarden van ons kinderwerk zijn natuurlijk hetzelfde als van Shelter, maar we vonden het belangrijk om deze te verwoorden in kindertaal en te illustreren in voor hen aansprekende afbeeldingen. Irene Hazeleger heeft dit prachtig vormgegeven en we zijn dan ook heel blij en trots om de missie en waarden van Shelterkids met jullie te kunnen delen:

Dit algemene logo geeft weer waar Shelterkids voor staat en waar we met de kinderen naar toe op weg zijn; hen leren en ondersteunen in het doen wat Jezus deed! Het jongetje en meisje lopen hand-in-hand omdat we vriendschap en het bouwen van relaties onder kinderen erg belangrijk vinden. De voetstappen die ze volgen zijn uiteraard van Jezus en met de kleuren laten we zien deel te zijn van Shelter Haarlem.

Hieronder ziet u de waarden en bijhorende illustraties van Shelterkids:

Over elke waarde en afbeelding valt genoeg te vertellen en daarom hebben we deze waarden in elke ruimte waar de kinderen zondag samenkomen op banners hangen. Welk thema of onderwerp we op zondag ook delen met de kinderen; ze zijn te verbinden aan onze missie en waarden. En daarmee gaat het echt deel worden van de kinderen.

Shelterkidsfeest

Tot slot wil ik jullie nog vertellen over het geslaagde kinderfeest dat we eind oktober hebben gehad. Zo’n 20 kinderen waarvan een aantal nog nooit in Shelter waren geweest kwamen feest vieren. Er was aanbidding en er werd enthousiast meegedanst met de band, energie en Bijbel kennis werden geuit bij een super leuke quiz, maar bij het verhaal waren alle kinderen muisstil. Er werd een oproep gedaan of kinderen de Heilige Geest wilden ontvangen en bijna de helft stak hierop zijn vinger omhoog. We hebben voor deze kinderen gebeden en over hen geprofeteerd. Daarna was het tijd om concreet met het thema ‘Ik geef om jou’ aan de slag te gaan. Elk kind kon voor schoenendoosactie een doos versieren en deze gevuld weer inleveren. De doos komt uiteindelijk terecht bij een leeftijdsgenootje dat in armoede leeft en met de inhoud van de doos weer naar school kan, of iets te spelen heeft. Zo was dit een feest om te ontvangen én uit te delen!

Back To Top