skip to Main Content

Shelterkids | Afsluitfeest ’23

Door: Marleen Kousbroek

Shelterkids maakt zich op voor het afsluiten van dit schoolseizoen. Op zondag 2 juli zijn alle Shelter kinderen welkom op het afsluitfeest!

De jongste kinderen gaan spelletjes doen in de Shelter-tuin, waarbij we verfrissend water niet achterwege zullen laten. Er zal een Duplo challenge zijn, er moet een parcours afgelegd worden, maar we gaan ook trefballen met krantenproppen en een oberrace houden.

De oudere kinderen gaan naar het park voor een bubble voetbal battle, knotshockey en tot slot is er een brancard race. (ook een spel!) Zet de datum voor dit feest in je agenda, zodat je zoon/dochter dit niet hoeft te missen.

Om het feest compleet te maken staat er een ijskar klaar in de tuin. Meestal krijgen de kinderen die niet leeg gegeten, dus ook voor de bezoekers van de dienst is het aan te raden even langs te komen om een ijsje te halen.

Een week later -9 juli- staan de oudste kleuters en kinderen van groep 8 in de schijnwerpers. De overgang naar groep 3 en middelbare school is groot genoeg om daar even bij stil te staan. Op hun eigen groep is er voor elk kind persoonlijke aandacht en krijgen ze een presentje mee.

Zelf zal ik die ochtend uitgezegend worden als teamleider Shelterkids. Afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier leiding gegeven aan het kinderwerk. Maar God bracht het verlangen in ons gezin terug om de crisis pleegzorg weer op te pakken. In de praktijk merk ik dat dit op z’n tijd een hele uitdaging is in combinatie met het teamleiderschap. Vandaar de keus om dat neer te leggen. Ik vind het moeilijk en soms verdrietig om het kinderwerk los te moeten laten, maar kijk ook uit naar wat God voor mij heeft liggen. Stukje bij beetje merk ik dat Hij me aan het losmaken is van vaste patronen, overtuigingen, gewoonten etc. Ik hou erg van veiligheid en dit voelt dus niet fijn. Maar wat een vrijheid zal dit ook brengen; meer ruimte om God aan het werk te zien. Daar ga ik voor!

Back To Top