skip to Main Content

Shelterkids – ‘Ik ben krachtig’

Door: Marleen Kousbroek

Doe, doe die wap….. De titel van een liedje van Elly en Rikkert over de geestelijke wapenrusting. De kinderen van de basisschool gaan zich hierin verdiepen. Passend bij de waarde ‘Ik ben krachtig’. Ze gaan er over zingen, doen een kennis quiz, lezen Bijbelteksten over de wapenrusting, gaan proclameren en natuurlijk met ballon zwaarden een gevecht gehouden.

Onlangs had ik met onze jongste zoon een gesprek over het krachtig zijn en de geestelijke wapenrusting. Hij was vol overtuiging dat hij de duivel weg kon sturen waar en wanneer dat maar nodig was. Toen hij een keer alleen in zijn kamer was, kreeg hij de indruk dat er kwaad was in zijn kamer. Daarop nam hij autoriteit en zei dat satan op moest hoepelen in Jezus’ naam. En het werd weer rustig om hem heen. Met de zekerheid dat er een engel van God bij hem bleef, kon hij lekker gaan slapen. Ik was best geraakt door wat hij vertelde. Wat bijzonder (of zou het gewoon zo moeten zijn?) dat hij al zo zelfstandig geestelijke strijd kon voeren. En dat hij zich niet alleen krachtig voelt, maar het ook is.

Na het komende event zijn we er allemaal weer bij bepaald hoe belangrijk onze geestelijke wapens én het gebed zijn. We bidden dat het zo’n indruk zal maken op de kinderen, dat ze op hun moeilijke momenten de wapens gaan gebruiken en zo mogen ervaren dat ze in Christus krachtig zijn.

Back To Top