skip to Main Content

Shelterkids

Door: Marleen Kousbroek

Een dag voordat de scholen weer open gingen, zijn alle kindergroepen weer opgestart.

Nieuw dit seizoen is dat de kinderen van groep 3/4 en groep 5/6 apart samenkomen en dat komt de inhoud en het plezier ten goede. Daar waar de onderbouw echt de tijd neemt voor creatieve verwerking en spelen, wordt er bij de middenbouw tijd genomen voor teambuilding en gesprekken over het thema.

Ik schrijf al een tijdje elke maand iets over de gebeurtenissen en ontwikkelingen bij Shelterkids, maar liever zou ik het laten zien. Omdat het niet werkbaar is iedereen uit te nodigen om een ochtend mee te kijken, hebben we een creatieve oplossing bedacht; een Shelterkids film!

Komende maanden zal Adriaan het kinderwerk op verschillende momenten filmen en daar een mooi geheel van maken. Met deze film kunnen we ouders, gemeenteleden, maar ook bezoekers van de website van Shelter laten zien hoe het kinderwerk er uit ziet en wat we met de kinderen beleven.

Nu een beschrijving van een mooie ervaring die ik laatst had met de kinderen van groep 5/6:In de zomer dacht ik er over na hoe we invulling kunnen geven aan gebed, waarbij de kinderen actief mee kunnen doen en we betrokken raken bij de wereld om ons heen. Ik kocht een scratch off wereldkaart. De eerste keer dat de kaart uitgerold en op de grond werd gelegd vlogen de kinderen er op af. Iedereen wilde landen en plaatsen aanwijzen waar die op vakantie was geweest, waar het journaal berichten over had gedeeld of waar ze familie hadden wonen. Maar wat was de echte bedoeling van die kaart? Met het gooien van een balletje op de wereldkaart bepalen we voor welk gebied/land gebeden wordt. Als eerste was Oekraïene aan de beurt. We baden voor vrede, wijsheid bij politieke leiders, dat Poetin Jezus gaat leren kennen, voorziening voor de vluchtelingen en bescherming. De kinderen waren heel enthousiast en de zondag daarna werd de kaart direct tevoorschijn gehaald, om weer te kunnen bidden. De bal viel toen op de Indische oceaan, vlakbij de Malediven. We gingen bidden voor de vissen en planten in de oceaan, voor de mensen die met schepen over de oceaan varen, voor de bewoners en toeristen op de Malediven. Na het bidden krasten we het gumlaagje van Oekraïene en de Malediven weg. En zo zullen we aan het eind van het seizoen zien welke delen in de wereld door ons gezegend zijn!

Hartelijke groet,
Marleen Kousbroek, teamleider Shelterkids

Back To Top