skip to Main Content

Shelterkids | Terugblik op kerst

Door: Marleen Kousbroek

Bij Shelterkids blikken we terug op een heel geslaagd Kids Kerst event. We hadden zo’n 60 kinderen te gast en er was veel begeleiding van kinderleiders en ouders. Meer dan de helft van de kinderen kwam naar het event nadat ze op school of in een andere kerk een uitnodiging hadden gekregen. Daar waren we al heel enthousiast over.

De band opende het feest met een aantal Kerstliederen waarop gezongen, gedanst en gesprongen werd. De sfeer zat er meteen goed in. Daarna beklom Elmar Hofstee het podium en binnen no time had hij het publiek in z’n greep. Aan de hand van vele goocheltrucs, met ondersteuning van geluid, licht effecten én de hulp van heel veel kinderen, vertelde hij over de komst van Jezus die licht en hoop bracht. Na een krap uur nam Peter de microfoon weer over en was het tijd voor een spel. De kinderen mochten trefbal spelen en een aantal sportievelingen gingen fanatiek met de bal in de weer. We sloten af met het zingen van ‘We wish you a merry Christmas’ en daarna verhuisden we naar zaal 2. Kinderen konden wat te drinken en te snoepen nemen en aan een knutseltafel gaan zitten. Na uitleg over de knutsels mochten ze materiaal halen en aan de slag. Het was ontzettend gezellig en zowel de jongere als oudere kinderen maakten de mooiste kunstwerken die ook met licht te maken hadden. Aan de gezichten, maar ook reacties die we naderhand kregen werd duidelijk dat het feest heel geslaagd was geweest.

De volgende ochtend was het Kerstfeest voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar. Het Kerstverhaal werd verteld, er was lekkers om te snoepen en ze kregen allemaal een Kerstcadeautje. De kinderen beleefden echt feest op de groep.

Persoonlijk heb ik er erg van genoten hoe het team zich heeft ingezet op deze feesten. De juiste mensen waren op de juiste plek en wisten goed wat ze te doen stond. Omdat we goed bemand waren, was er ook gelegenheid om zelf even te genieten en echt aandacht aan de kinderen te geven.

Back To Top